Renze Klamer hecht totaal geen waarde aan mening Özcan Akyol

Renze Klamer hecht totaal geen waarde aan de pittige mening die Özcan Akyol over hem heeft geuit. “Die wordt betaald om af en toe iets scherps te zeggen”, aldus de kersverse RTL 4-ster.

Renze Klamer en Özcan Akyol © NPO

Het is zo ver: Renze Klamer begint vanavond aan zijn dagelijkse talkshow op RTL 4. Hij heeft er in de afgelopen week ongeveer zesentwintig interviews over gegeven, dus aan de publiciteit zal het in elk geval niet liggen. In één van die interviews, aan De Telegraaf, deelt de presentator een aardige sneer uit aan Özcan Akyol.

‘Renze? Die kan niks!’

Özcan heeft Renze namelijk bij de enkels afgezaagd in Vandaag Inside. “Renze Klamer? Ehm, ja, die kan niks”, zei de tv-maker onomwonden. “Die zat daar naast Fidan en zij had alle flair en charme. En Renze zat erbij. Hij moest de administratie doen. Weet je wel, aankondigen van: we gaan nu naar het volgende item, we gaan nu dat doen.”

Renze heeft iets te veel vertrouwen in zichzelf, vindt Özcan. “Ik las dat Renze in het AD, bij ons in de krant, zei: ‘Half Nederland had het over mijn vertrek.’ Maar dan kun je ook niet meer relativeren als je denkt dat half Nederland over jouw vertrek praat. Dan ben je wel iets te veel in jezelf gaan geloven.”

Betaalde mening

Wat vindt Renze van deze keiharde sneer? Raakt hem dat? “Nee, ik heb geleerd: je moet kiezen in het leven aan wiens mening je waarde hecht en daar is Eus er niet eentje van. Die wordt betaald om af en toe iets scherps te zeggen”, reageert de presentator in De Telegraaf.

Als Özcan gelijk heeft, dan belooft dat niet veel goeds voor de kijkcijfers van Renze. Heeft RTL’s tv-baas Peter van der Vorst hem nog streefcijfers meegegeven? “Nee, sterker nog, ik heb een contract voor twee jaar gekregen en hij heeft gezegd dat hij mij niet gaat afrekenen op de kijkcijfers in de maand juli”, zegt hij in het AD.

Gek op Peter

Renze vindt dat heel fijn van Peter. Hij is nu al gek op zijn baas. “Daar spreekt vertrouwen uit en dat is heel fijn. Bij RTL heb ik direct contact met degene die ook daadwerkelijk beslist.”

Met de NPO is hij nu wel klaar. “Als presentator is het ook fijner om voor een commerciële omroep te werken. De lijntjes tussen de zenderbazen die de beslissingen nemen, zijn veel korter.”

Promo

De promo van Renze’s nieuwe talkshow:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen