Anouk twijfelt aan Peter van der Vorst: ‘Liegt hij over The Voice?’

Anouk twijfelt aan de oprechtheid en integriteit van Peter van der Vorst. Ze vraagt zich af of de tv-baas van RTL écht niets wist over wangedrag bij The Voice of Holland. “Ja, dat weet je natuurlijk niet.”

Anouk en Peter van der Vorst © RTL

Het is volgens Anouk ‘één corrupte bende’ bij The Voice of Holland en daarom is ze, direct toen het misbruikschandaal uitkwam, direct opgestapt bij het programma. Zowel RTL als producent ITV beweren niets te hebben geweten van wangedrag bij de talentenjacht, maar deze week bleek dat niet te kloppen: in elk geval één ITV-bobo wist er wél van.

Backstabber

Anouk heeft er geen spijt van dat ze direct is opgestapt bij The Voice. Een dag later kreeg ze een ‘heel boze’ Peter van der Vorst aan de telefoon. Hij gedroeg zich als een ‘gillend speenvarken‘, zei ze eerder. “Ja, dat was het zeker. Ik vond het heel onprofessioneel”, reageerde ze gisterenavond in de talkshow Jinek.

“Ik wilde er niets meer mee te maken hebben, net zoals tig sponsoren. Ik kan me niet voorstellen dat hij bij bijvoorbeeld Lidl of T-Mobile, of wie de f*ck dat sponsoren, óók aan de telefoon hing te gillen dat iedereen een backstabber was. Ik vond dat heel onprofessioneel dat hij dat bij mij wel deed. Ik dacht: je doet dat echt tegen de verkeerde persoon.”

Corrupte bende

Eva Jinek heeft hierover met Peter gesproken. Hij is ook háár baas, merkt ze voor de volledigheid op. “Ik heb hem gesproken en hij vond het heel moeilijk voor alle mensen die daar werkten en wel deugen dat je zo ontslag nam en zei: ‘Corrupte bende!’”

Flauw, vindt Anouk. “Ja, zeg, kom op! Dat vind ik een beetje raar, want met corrupte bende bedoel ik sowieso niet de mensen op de werkvloer natuurlijk. Dat gaat nergens over. Wat ik daarmee bedoel is dat bijvoorbeeld met Jeroen… Die mensen wisten het al! Die man heeft dus een berisping gehad zeg maar. Door John de Mol.”

Meisjes geronseld

Het wangedrag van Jeroen Rietbergen is jarenlang in de doofpot gestopt. “Maar goed, op het moment dat jij een officiële berisping hebt gekregen, dan krijgt iedereen dat te horen. Het kan niet waar zijn dat John de Mol en iedereen daar weet dat hij een berisping heeft gekregen, en de volgende partij die het programma overneemt (ITV, red.) daar niets van afweet.”

“Dat kan niet, want dat staat op papier”, denkt Anouk. “Dan weet de andere partij dat ook. Mensen wisten dat en ik heb dus eigenlijk meisjes geronseld voor dat programma terwijl anderen daarvan afwisten. Ik heb gezegd: ‘Kom allemaal naar The Voice, doe auditie, het wordt helemaal te gek.’”

Liegt Peter?

Eva: “RTL zegt dat ze het niet wisten. Peter zegt dat hij het niet wist.”

Daar twijfelt Anouk openlijk aan. “Ja, nou ja, dat weet je natuurlijk niet. Ik vind dat heel moeilijk. Ik zeg niet dat hij liegt, maar ik vind dat zelf heel moeilijk ehmmm… te begrijpen. Dat dat niet kan, als iemand officieel al een berisping heeft gehad.”

Eva: “Ga je Peter nog spreken?”

Anouk: “Ik weet niet of hij mij nog wil spreken.”

Eva: “Ja, volgens mij wel.”

Koffiedrinken

Anouk: “Nou ja, we hebben nu een afspraak staan om het erover te hebben in mei. Ik dacht: dat had misschien al eerder gebeurd moeten zijn. Ik weet het niet man, ik vind het moeilijk. Het was netjes geweest als hij gewoon had gezegd: ‘Laten we na die uitval gewoon even zitten en koffiedrinken en uitleggen waarom ik zo doorflipte.’ Of het nou de stress is of dat zijn kop zou gaan rollen, ik weet het niet.”

Eva: “Ik weet dat hij koffie met jou wil drinken. Dat zeker.”

Anouk: “Nou, heel gezellig.”

Fragment

Anouk bij Jinek:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Anouk vindt het onprofessioneel dat Peter van der Vorst als een 'gillend speenvarken' aan de lijn hing. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen