Johan Derksen haalt uit naar Ellen ten Damme: ‘Dramaqueen!’

Johan Derksen hekelt de manier waarop Ellen ten Damme naar buiten treedt als slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij vindt dat ze zich gedraagt als een ‘dramaqueen’.

Ellen ten Damme en Johan Derksen © NPO, SBS

Ellen ten Damme was acht jaar geleden het slachtoffer van een zedendelict door Ali B. De zangeres vertelde gisteren in het tv-programma De Geknipte Gast uitgebreid over de twijfels die ze destijds had om aangifte te doen. Ze treedt nu alsnog naar voren om de meiden te helpen die aangifte hebben gedaan van verkrachting door de rapper.

Dramaqueen

Het vergt, ook acht jaar na dato, enorm veel moed om hierover naar buiten te treden. Dat Ellen het alsnog doet om andere slachtoffers te helpen is natuurlijk alleen maar prijzenswaardig. Ze krijgt dan ook veel steun, onder meer van Anouk die lange tijd bevriend was met Ali.

VI-ster Johan Derksen is echter kritisch. Hij hekelt haar optreden in De Geknipte Gast. “Ik vind de hele presentatie de presentatie van een dramaqueen, hoor, moet ik zeggen. En Eus heeft ook wel hijgerig dat eruit willen halen. Misschien dat hij daar een journalistieke Tegel voor krijgt ofzo, maar er werd bijna een show van gemaakt. Van dat hele tv-programma. Het was maar geneuzel en het kwam niet verder enzo.”

Acht jaar na dato

Wilfred Genee zag geen geneuzel, maar een vrouw die moeite heeft om haar verhaal te vertellen. “Nou ja, ze wilde het eigenlijk niet vertellen.”

René van der Gijp denkt dat Ellen beter gewoon het hele verhaal kan vertellen. “Je kunt het beter gewoon zeggen óf je zegt niets. Zij is een kwartier aan het woord geweest en kwamen er totaal niet achter wat, hoe en waar.”

Johan vreest dat Ellen niet sterk staat. “Het lijkt me voor de politie heel moeilijk om dit in te kunnen schatten, want Ali B zal het ontkennen.”

Tafelgast Roos Schlikker: “Dat is altíjd het probleem met zedenzaken, hè?”

Johan: “En: wat kun je ermee? Zeker acht jaar na dato.”

Bewijslast

Roos wijst erop dat dat juist de redenen zijn waarom vrouwen twijfelen over aangifte. “Ja, klopt, maar het is nou eenmaal een feit dat vrouwen het vaak heel moeilijk vinden om over te praten en het dus lang duurt. Daar kun je van alles van vinden, maar dat moet je niet doen, omdat vrouwen daar wel degelijk best goede redenen voor hebben.”

Ze vervolgt: “Het vervelende is alleen, en dat is heel akelig, dat de bewijslast heel ingewikkeld is. Het is gewoon zijn woord tegen het hare.”

Recidivist

Overigens denken de mannen van VI wel dat Ali inderdaad een seksueel monster is. René van der Gijp: “Het blijkt nu dus gewoon wat zij zegt over Ali B dat deze jongen gewoon denkt dat hij zich alles kan permitteren.”

Roos: “Dat gevoel begin je wel te krijgen ja.”

Johan: “Het is natuurlijk ook een recidivist wat dat betreft, hè?”

Groot in de pers

Ellen werd op hetzelfde moment geprezen in de talkshow van Eva Jinek. “Het vergt heel veel moed. Heel veel moed”, zei Evi Hanssen.

Leonie ter Braak: “Ook omdat ze weet dat dit natuurlijk nu groot in de pers gaat komen. Dan gaat het balletje rollen, maar ze doet het voor een hoger doel. Om die meisjes te helpen.”

Evi: “Je moet je ook afvragen: zó’n sterke vrouw als zij die dan toch denkt van: ga ik het uitbrengen in de pers, want eigenlijk wil je er niet mee geassocieerd worden. Ik vind het zeer goed dat het ook een iets oudere vrouw is. Het gebeurt niet alleen met onschuldige meisjes die naar iemand opkijken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Ellen ten Damme ook een dramaqueen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen