Ali B wil carrière oppakken, woest op traag OM: ‘Heel frustrerend’

Ali B wil dolgraag zijn carrière weer oppakken en is alweer voorzichtig begonnen met het plaatsen van stories op Instagram, maar het OM werkt maar niet mee. “Het is buitengewoon frustrerend.”

Ali B © William Rutten

De controversiële reportage van Tim Hofman over het wangedrag achter de schermen van The Voice of Holland is alweer twee maanden oud, maar het Openbaar Ministerie heeft nog steeds geen beslissing genomen of er een strafrechtelijk onderzoek volgt naar de verschillende aangiftes die zijn gedaan. Tegen Ali B liggen er twee aangiftes van verkrachting.

Frustrerend

Het is al vrij ondenkbaar dat Ali B ooit nog omarmd wordt door grote mediapartijen, maar in afwachting van het onderzoek zal al helemáál niemand zijn vingers aan hem willen branden. Aangezien de rapper in zijn eigen onschuld zegt te geloven, is het voor hem zaak dat het OM snel knopen doorhakt.

Advocaat Bart Swier laat aan Shownieuws weten dat het ‘buitengewoon frustrerend’ is voor zijn cliënt Ali B dat het OM nog geen beslissing heeft genomen. “Ik doe wat ik kan om het proces sneller te laten verlopen, maar er zijn weinig juridische middelen om dit op korte termijn af te dwingen. Dit is voor niemand goed, in het bijzonder niet voor cliënt.”

Slachtoffers

In het bijzonder niet voor Ali B? Wat dacht je van zijn vermeende slachtoffers, die nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn? Advocaat Sébas Diekstra, die meerdere Voice-slachtoffers bijstaat, wil snel duidelijkheid. “Niet alleen voor mijn cliënten, maar ook voor de vrouwen die nog twijfelen om aangifte te doen.”

Het OM laat weten dat het nou eenmaal tijd kost om een zorgvuldige beslissing te nemen. “We begrijpen heel goed dat alle betrokken zo snel mogelijk uitsluitsel willen. Tegelijkertijd is zorgvuldigheid mogelijk nog belangrijker.”

Wat zegt Bram?

Wat zegt Bram Moszkowicz ervan? Hij wijst er aan de Shownieuws-desk op dat de zedenpolitie het heel druk heeft. “De eerste reden is dat door de uitzending van BOOS er veel andere aangiftes zijn gevolgd, dus niet alleen binnen dat kleine wereldje, maar ook daarbuiten. Het heeft mensen aangezet tot het doen van aangifte.”

“De tweede reden is dat het sowieso al zo is dat de zedenpolitie onderbemand is. Al die rechercheurs doen verschrikkelijk goed hun best, maar die kunnen dat niet op basis van het aantal mensen dat ze nu hebben. Er is al een aantal bijgekomen, maar dat is onvoldoende.”

Instagram

Ali B begon vlak voordat de aangiftes van verkrachting naar buiten kwamen plotseling veel foto’s met zijn kinderen posten. Kennelijk wist hij toen al wat hem te wachten stond:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Ali B ooit nog onderdeel wordt van de mainstream media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen