Meilandjes wéér onder vuur: ‘Pedant, leugenachtig en xenofoob!’

Er is geen ontkennen meer aan: de gunfactor van de Meilandjes is in de loop der tijd een stuk kleiner geworden. Ook nu ligt de steenrijke tv-familie weer onder vuur. “Zij is xenofoob, hij is pedant!”

Maxime, Martien en Erica Meiland © William Rutten

Het zal flink wennen zijn voor de Meilandjes. Waar iedereen aanvankelijk jubelde over dit gewone gezin dat met hun dagelijkse beslommeringen beter scoorde dan de gehele sterrenstal van SBS 6, wekken ze tegenwoordig ook enorm veel ergernis op. Het gaat dan met name om hun controversiële uitspraken, hun mediaruzies en hun wereldvreemdheid.

Leugenaar Maxime

Dochter Maxime Meiland ging woensdag als eerst voor de bijl. Zij is door Anna Nooshin ontmaskerd als leugenaar en ze kan niet anders dan dat toegeven. “We hebben nog geen contact gehad. Ik vind het vervelend om te horen dat ze het zo naar vond”, reageert Maxime bij Shownieuws. “En ook begrijpelijk, want het was van mij niet aardig om te zeggen!”

Het pijnlijkste is nog wel dat Maxime aanvankelijk probeerde om haar leugenachtige uitspraken over Anna weg te zetten als fake news, alsof de media het verzonnen hadden. Maar ook dát bleek een leugen.

Xenofobe Erica

Moeder Erica Meiland krijgt ondertussen de Volkskrant over zich heen. Tv-recensent Yasmina Aboutaleb, de dochter van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, haalt de vorige mediarel rondom de Meilandjes aan.

“Die ging over het boek Erica, de motor achter de Meilandjes waarin we de xenofobe kant van de doorgaans zo gastvrije televisiemoeder Erica Renkema leren kennen”, aldus Yasmina.

Xenofoob, maar nog steeds een hit. Het wringt bij Yasmina. “Veel last van alle kritiek lijkt de BV Meiland vooralsnog niet te hebben. Integendeel.”

Pedante Martien

En vader Martien Meiland? Die ging gisteren weer over de tong bij de mannen van Vandaag Inside. “Wat me erg stoort aan die Meiland: hij profileert zich altijd als de grote ster en de redder van SBS”, aldus Johan Derksen.

Tegenwoordig zijn dat juist de mannen van VI. Johan: “Ik zou dat nooit van ons zeggen, al was het zo, maar ik vind het ook wel heel erg pedant om daarmee te koop te lopen hoor, van: wij zijn de redders. Omdat hij met die onzin goede kijkcijfers heeft. Het is zo: maak je smakeloze tv, dan heb je een grote kans dat er mensen kijken.”

Medicijnen

René van der Gijp blijft erbij dat hij Martien een act vindt. “Zo hypergespannen kun je nooit 12 uur per dag zijn. Dat lukt niet, dan heb je medicijnen nodig. Als je zo bent dan wordt het op een gegeven moment te veel. Weet je: hij zit normaal gewoon ’s ochtends lekker de krant te lezen die man. Lekker op z’n gemakkie. Dan gaat de camera aan en moet hij aan.”

Het helpt niet mee dat zelfs Angela de Jong zich nu tegen de Meilandjes heeft gekeerd. Ze hekelt hun nieuwe show Chateau Bijstand. Aan tafel bij VI: “Dit met de bijstand is nou net wat je met die mensen niet moet doen, want het wordt zo’n toneelstukje. En die mensen moeten het toch hebben van de gekke reacties die ze hebben op redelijk normale dingen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen