Nance Coolen sloopt Shownieuws: ‘Onder de hoed van John de Mol!’

Nance Coolen heeft het idee dat de deskundigen van Shownieuws allemaal aan de leiband van John de Mol lopen. “De juicekanalen kunnen wél kunnen roepen en zeggen wat ze willen”, sneert ze.

Nance Coolen en Shownieuws © YouTube, William Rutten

John de Mol heeft het ontzettend handig gedaan. Hij heeft de hoofdredacteuren van alle drie de grote roddelbladen onder contract gezet bij Shownieuws: Privé-baas Evert Santegoeds, Story-baas Guido den Aantrekker en Weekend-baas Bart Ettekoven. Je zal in hun bladen dan ook niet snel iets kritisch lezen over Talpa en de bijbehorende sterrenstal.

Nance kritisch

Het probleem is alleen dat de nieuwe generatie roddelaars, denk aan Yvonne Coldeweijer, Juice Channel en RoddelPraat, zich níet laten dicteren door John. En daarom vinden hun nieuwtjes momenteel gretig aftrek. Sterker nog: ze hebben tegenwoordig meer primeurs dan alle reguliere showmedia bij elkaar.

Niet zo gek, vindt Nance Coolen dat. De tv-presentatrice vertelt in de podcast Off the Record: “Bij Shownieuws zitten gewoon drie hoofdredacteuren van de grootste roddelbladen van Nederland onder de hoed van Talpa. En die zullen never ever gewoon kritisch zijn of een mooie scoop brengen. En een Yvonne met haar juicekanaal kan dat wel nu.”

Wat denkt Henkjan?

Henkjan Smits denkt dat de juicekanalen de roddelbladen van de moderne tijd zijn. “Je had vroeger roddelbladen die heel goed liepen. Toen kwamen RTL Boulevard en SBS Shownieuws en die haalden eigenlijk alle primeurs weg van de roddelbladen omdat het dagelijks was. De roddelbladen konden maar om één reden bestaan: de foto’s.”

“En nu zijn die juicekanalen nog sneller dan RTL Boulevard en SBS Shownieuws bij elkaar en het maakt hen ook niet zoveel uit. Ze checken veel minder de feiten, dus brengen gewoon de scoops. (…) Die juicekanalen zijn nu weer een concurrent van de tv-programma’s, denk ik.”

Onder Johns hoed

Nance beaamt dat. “Zeker, omdat zij wél kunnen roepen en zeggen wat ze willen en die drie hoofdredacteuren niet. Dat doen ze niet meer, omdat ze onder de hoed van John vallen.”

Overigens is Nance niet van álle juicekanalen fan. “RoddelPraat vind ik een beetje te ver gaan eerlijk gezegd. Er zijn van de week weer dingen gezegd waarvan ik denk: dat kan niet, dat kan niet.”

Off the Record

De podcast Off the Record:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat roddelbobo's Bart, Evert en Guido zich vrij voelen om iets onwelgevalligs over Talpa te schrijven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen