Angela de Jong keert zich tegen de Meilandjes: ‘Ik heb medelijden’

Angela de Jong heeft gehoor gegeven aan de oproep van Erica Meiland om eerst eens te kijken naar Chateau Bijstand alvorens kritiek te spuien, maar ze is niet overtuigd. “Het is gênant.”

Martien Meiland en Angela de Jong © SBS 6, NPO

De Meilandjes kunnen wel inpakken, want AD-opperdiva Angela de Jong lijkt zich langzaam tegen hen te keren. Ze wás al kritisch over hun nieuwe armoedeshow Chateau Bijstand en ze stelt haar mening na de eerste aflevering niet bij. Haar nieuwste tv-column laat vandaag geen spaan heel van de nieuwe kijkcijferhit op SBS 6.

Medelijden

Chateau Bijstand ligt onder vuur, omdat veel mensen het anno 2022 ongepast vinden om amusement te maken van een bijstandsleven. “Ik heb medelijden met de familie”, schrijft Angela vandaag in haar gevreesde AD-column.

Angela vindt het de familie te verwijten dat ze ‘in hun eigen welvarende bubbel niet hebben doorgehad dat de wereld nogal veranderd is sinds de familie Froger hetzelfde kunstje deed’.

Zwarte Piet

De Frogers maakten vroeger een zelfde soort armoedeshow, maar veertien jaar later is de tijdsgeest behoorlijk veranderd. Het speelt ook mee dat Natasja Froger met haar chronisch gefronste voorhoofd iets geloofwaardiger is in dit soort programma’s dan de hysterisch gillende Meilandjes.

“Chateau Bijstand deed me sterk denken aan Zwarte Piet. Ook iets wat we tien jaar terug nog heel normaal vonden en wat nu raar en ongemakkelijk voelt”, aldus Angela.

‘Zo leefden de mensen’

De manier waarop de Meilandjes kennismaakten met hun tussenwoning is volgens Angela veelzeggend. “Ja, zo leefden de mensen vroeger”, merkte Erica op.

Zonder beeld erbij zou je volgens Angela denken dat het om een plaggenhut gaat. “Maar het bleek een zeer gangbaar rijtjeshuis met minstens vier slaapkamers.”

Het wekt bij Angela ook ergernis dat de Meilandjes overal korting krijgen vanwege hun bekende gezicht. Dat hebben mensen in de bijstand ook al niet mee, merkt ze cynisch op.

Lampje

Het ‘gênantste moment’ was volgens Angela het reclamemomentje voor Slajeslag.nl, het nieuwe veilingplatform van Talpa. Martien kocht daar zogenaamd een pannenset van één euro. De annuleringskosten en verzendkosten? Die bleven tijdens deze sluikreclame onbesproken.

Angela: “Had er nou nergens tijdens de opnames een lampje kunnen gaan branden bij de familie Meiland en SBS dat Chateau Bijstand een slecht plan was?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de Meilandjes voor overkill moeten waken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen