Maxime Meiland geen tv-typetje: ‘Ze in het echt ook zo dom’

Maxime Meiland speelt geen typetje in de realityshows van haar familie. Ze is écht zo dom als ze overkomt op televisie. Dat zegt de eigenaar van een slijterij die meewerkte aan Chateau Bijstand.

Maxime Meiland © Instagram

De eigenaar van een slijterij in Uithoorn had vorige maand de familie Meiland in zijn winkel staan. Zij zaten toen middenin de opnames van hun realitysoap Chateau Bijstand, waarin ze op bijstandsniveau leven. “Ze boden aan een paar uur te komen werken in ruil voor wat flessen wijn”, vertelt hij in de Story.

Geen hoog IQ

Dochter Maxime Meiland heeft uiteindelijk een zaterdagochtend lang meegedraaid in de winkel. “Dat was lachen, gieren en brullen. Nee, dat is niet uitgelekt. Ik heb een contract moeten ondertekenen. Ik mocht niets zeggen, niets op Facebook plaatsen. Helemaal niets.”

Het is een lieve meid, maar niet erg slim, zegt de drankslijter. “Maxime is een leuke meid. Op tv komt ze niet al te snugger over. Ik dacht eerst: dat zal wel gespeeld zijn. Maar dat is niet zo. Ze heeft geen al te hoog IQ. Absoluut niet.”

5,55 euro

Heeft hij een voorbeeld van Maxime’s gebrek aan intelligentie? “Ik had een man in de winkel die twee biertjes kwam afrekenen. Dat kostte 5,55 euro. Dus die man legde drie muntjes van twee neer en zei: ‘Ik doe er wel een stuiver bij.’ Toen gaf Maxime hem een euro terug.”

“Ik zag de cameraman toen al vreemd kijken en oogcontact zoeken. De klant zei toen: ‘Ik krijg vijftig cent terug hoor.’ ‘Oh, oh, dat zal dan wel, zei Maxime.’ Maar het is echt een leuke meid. Nee, ze komt niet nog een keer werken. Dit was eenmalig.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen