Martien Meiland betrapt door bekende kaaswinkel: ‘Poppenkast!’

Martien Meiland is betrapt op toneelspel door de eigenaar van de Uithoornse vestiging van de bekende kaasketen Alexanderhoeve. “Toen Martien een seintje kreeg, ging dat handje van hem omhoog.”

Martien Meiland © RTL

De Meilandjes hebben een maand lang in Uithoorn gewoond voor de opnames van het tv-programma Chateau Bijstand, waarin ze amusement maken van een bijstandsleven. Ze zijn daar echter niet bepaald met open armen ontvangen: de winkeliers uit de omgeving klappen in de roddelbladen massaal uit de school over de gedragingen van de Meilandjes.

Toneelspel

Nu mengt de bekende kaaswinkel Alexanderhoeve zich in de Meiland-discussie. Deze keten, met meer dan zeventig vestigingen in met name het westen van het land, heeft ook een filiaal in Uithoorn. De eigenaar daarvan, meneer Arie, vertelt in de Story dat hij Martien in levende lijve heeft meegemaakt en dat het allemaal een act is.

Meneer Arie gelooft vanaf nu niets meer van Chateau Meiland. “Het is één groot toneelspel! Martien liep langs mijn winkel zoals jij en ik hier ook lopen. Vervolgens wachtte hij buiten de winkel van Brownies & Downies tot de cameraploeg gereed was en zij hun voorinspectie hadden gedaan. Dat duurde een minuut of vijf.”

Martiens handje

Na die vijf minuten begon Martien zich ineens hysterisch te gedragen, net als op tv, vertelt meneer Arie. “Toen Martien een seintje kreeg dat ze zover waren, ging dat handje van hem omhoog en liep hij als Martien Meiland de tv-ster de lunchroom in. Na tien minuten stond hij weer buiten. Het is poppenkast, die act van hem. Martien is nep!”

De eigenaresse van de naastgelegen winkel Lady’s Fashion, mevrouw Miriam, gaat ook helemaal los in de Story. Die beticht de Meilandjes ervan dat ze alles in scène zetten. Ze wilde niet meewerken aan een item. “Ik wil die mensen hier niet hebben. Ik zou me doodschamen als ik achteraf op tv zou zien dat het allemaal om de Meilandjes zou draaien.”

Gijps mening

René van der Gijp riep vorige week op televisie ook al dat Martien in het echt een acteur is. “Het is gewoon een acteur die man. Die man houdt dat natuurlijk maar tien minuten per dag vol, die stand waarin hij zit.”

De nieuwe Meilandjes-show Chateau Bijstand zou eigenlijk gisteren van start gaan, maar vanwege de tv-actie voor Oekraïne is de première met één week uitgesteld.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Martien Meiland een act is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen