Johnny de Mol wil niet stoppen met tv-flop HLF8: ‘Ik heb geen plan B’

Johnny de Mol heeft goede hoop dat hij ondanks de lage kijkcijfers gewoon door mag met zijn talkshow HLF8. Het scheelt dan ook dat zijn vader de baas is. “Er is geen plan B”, aldus de tv-ster.

Johnny de Mol © SBS

De kijkcijfers van de dagelijkse talkshow HLF8 blijven ernstig teleurstellen in de vooravond van SBS 6. Als de show niet zou worden gepresenteerd door Johnny de Mol, maar door een presentator die géén familie is van de baas, dan had HLF8 al voor de jaarwisseling op het tv-kerkhof gelegen. Maar hoe lang blijft John de Mol dit tolereren?

Kijkcijferdip

Johnny veroorzaakt elke dag weer een enorme kijkcijferdip in de programmering van SBS 6. Zo zapten gisteren maar liefst zestig procent van de kijkers weg toen hij in beeld kwam. Waar Lang Leve De Liefde 546 duizend kijkers (12% marktaandeel) scoorde, moest HLF8 direct erna genoegen nemen met 228 duizend kijkers (4%).

Inmiddels heeft Johnny ook de steun van De Telegraaf verloren. Zowel Privé-sterjournalist Jan Uriot als mediaverslaggever Jordi Versteegden vinden het tijd dat SBS 6 ingrijpt, bijvoorbeeld door Hélène Hendriks op de presentatie te zetten.

Gelukkig

Nu laat Johnny in de podcast 30 Minuten Rauw echter weten dat hij nog steeds gelukkig is als talkshowhost. “Vooralsnog wel. Het is wel echt een sacrifice met het thuisfront. Er gaat heel veel tijd naar deze show en ik ben nooit ’s avonds thuis. Tot nu toe is het het waard, maar ik heb geen privéleven meer. Ik heb wel mooie gasten.”

De mooie kijkcijfers zijn echter ver te zoeken. “We moeten nog wel even doorknallen, we moeten nog wel een klein beetje omhooggaan met de cijfers, maar ik heb goede hoop dat we doorgaan.”

Verbindender

Volgens de Telegraaf-sterren is HLF8 totaal niet onderscheidend, maar dat ligt volgens Johnny niet aan hem. “We wilden natuurlijk een ander geluid brengen. Wat verbindender zijn, niet te zwaar, niet te journalistiek, veel zelfspot, maar dat is wel heel moeilijk als je elke keer onderwerpen hebt als #MeToo, corona en de oorlog.”

De toon is sowieso anders, zegt Johnny, namelijk minder rellerig. “Dat is natuurlijk niet zulke spannende televisie, maar aan de andere kant denk ik dat mensen weer behoefte hebben aan een stukje vrede en een beetje normaal doen tegen elkaar.”

Geen plan B

Johnny is trots op HLF8. “Ik vind het een ongelooflijke kans die ik heb gekregen. Het is iets wat ik heel graag wilde doen, omdat ik het zat was, elke keer die ruzies op tv. Misschien ben ik iets te veel een dromer wat dat betreft.”

Hij gaat ervan uit dat hij gewoon door mag met het programma. “De lat ligt hoog en daar hou ik wel van. Het was voor mij na alle reisprogramma’s tijd voor een volgende stap. Die zijn we nu aan het ingaan. Er is geen plan B. Het ideaal is, als het me gegeven is, om dit nog jaren te kunnen doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat nepotisme bij grote bedrijven als Talpa aan banden moet worden gelegd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen