Rachel Hazes krijgt waarschuwing van Ronald Molendijk: ‘Overkill!’

Rachel Hazes krijgt een serieuze waarschuwing van Ronald Molendijk. Als zij en haar kompanen nu niet onmiddellijk gas terugnemen, dan vreest de muziekkenner serieus voor Hazes-overkill.

Rachel Hazes, André Hazes en Ronald Molendijk © William Rutten, SBS 6

Het lijkt er een beetje op dat het grote publiek echt wel helemaal klaar is met Rachel Hazes. Ze is de nalatenschap van André Hazes zó erg aan het uitwringen, dat het publiek nu zelfs van hém een beetje genoeg lijkt te krijgen. Muziekkenner Ronald Molendijk signaleert een dreigende overkill, vertelt hij aan de desk van Shownieuws.

Niet uitverkocht

De komende week staat de tiende editie van de Holland Zingt Hazes-concertserie op het menu in de Ziggo Dome, maar pijnlijk genoeg is die helemaal niet uitverkocht. “Voor de uitzending zat ik even te kijken van: kun je nog kaartjes kopen? Dat is toch een beetje de test om te kijken of het heel goed gaat”, legt Ronald uit.

De Hazes-concerten vinden plaats op 11, 12, 13, 18 en 19 maart. “Dus dat is eigenlijk best wel snel en 13 maart is uitverkocht. Dat betekent dat de andere dagen niet uitverkocht zijn. Ik probeerde net op een dag 200 kaartjes te kopen en dat kon gewoon.”

‘Misschien iets minder’

Het is een teken aan de wand dat de SBS 6-show Hazes is de Basis het ook al zo beroerd doet, aldus Ronald. “Dat scoort ook niet de pannen van het dak.”

Hij vervolgt: “Ik denk dus wel dat we moeten concluderen dat de mensen die de legacy en de erfenis van André Hazes beschermen toch ook een beetje moeten kijken van: joh, misschien af en toe eens ietsje minder.”

Teken aan de wand

Een beetje gas terugnemen dus, aldus Ronald. “Dan zou de vraag ook wel wat groter kunnen zijn. Ik vind het persoonlijk veel. Ik snap dat als je er fan van bent, dat het je niet genoeg kan zijn, maar tegelijkertijd: vijf dagen aangekondigd en niet uitverkocht… Ik vind het wel echt een teken aan de wand.”

Presentatrice Tooske Ragas geshockeerd: “Ik dacht: we beginnen vrolijk. Ik schrik hier een beetje van.”

Reality check

Ronald: “Het is gewoon een reality check. Dat je af en toe moet opletten van: goh, misschien ietsje minder en dan uitverkocht zijn is een beter signaal dan niet uitverkocht zijn.

Evert: “Al dat publiek dat de hele tijd zei: ‘We kunnen helemaal niks’, die mogen nu weer, dus ik snap niet dat het niet vol zit eigenlijk.”

Tooske: “Oké, we gaan het in de gaten houden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen