René van der Gijp weet het zeker: ‘Martien Meiland is een acteur’

René van der Gijp weet het na het lezen van enkele getuigeverklaringen zeker: Martien Meiland is een typetje. “Ja, natuurlijk. Dit is gewoon een acteur”, aldus de 60-jarige voetbalanalist.

René van der Gijp en Martien Meiland © SBS, RTL

De Meilandjes hebben voor een hele maand lang hun intrek genomen in een rijtjeswoning in Uithoorn, dat als decor dient voor hun nieuwe tv-soap Chateau Bijstand. Ze zijn nauwlettend in de gaten gehouden door buurtbewoners en hen viel op dat Martien in het echt helemaal niet hysterisch door de straten loopt.

Anders in het echt

René van der Gijp heeft diverse getuigeverklaringen gelezen en is nu al helemáál overtuigd. “Nu ze in dat huis zitten, lees ik heel vaak dat ze dan bij de slager en bij de Gall & Gall komen en al dat soort dingen allemaal. En dan lees ik de hele tijd dat die man totaal anders is”, zegt de voetbalanalist in VI Vandaag.

Het verbaast René niets. “Dat is natuurlijk ook niet zo raar. Als die zo hysterisch is als hij op tv doet… Als hij dat 16 of 17 uur per dag is, dat zou niet kunnen. Dan zat hij in een inrichting. Dan zat hij echt in een inrichting. Maar hij zit natuurlijk gewoon in een geblindeerde auto.”

Acteur Martien

Collega Johan Derksen: “Hij speelt een rol?”

René: “Ja, natuurlijk. Dit is gewoon een acteur.”

Hélène Hendriks: “Dat doet hij wel succesvol.”

René: “Tuurlijk, maar het is gewoon een acteur die man. Die man houdt dat natuurlijk maar tien minuten per dag vol, die stand waarin hij zit.”

Minachtig

Volgens Johan zijn de Meilandjes onderdeel van de teloorgang van de entertainmentindustrie. “De amusementsindustrie, de uitzendingen die ze publiceren… Ik vind het bijna minachting van het publiek, want je wordt lastiggevallen met de Meilandjes, ik kan er niet naar kijken.”

“En dan sloeg ik De Telegraaf open van de week: twee pagina’s een soap van Daddy Dave. Dave Roelvink, daar komt een soap van. En dan ook nog ergens een heel verhaal over Little Kleine, daar kots ik al helemaal van.”

Typetje

De geruchten dat Martien een typetje is gaan al jaren. De Story betrapte hem naar eigen zeggen eind 2019 al. “Ja, heel schokkend. Ik heb hem toevallig net aan de telefoon gehad. Hij kent mijn nummer niet en dan neemt hij dus met een heel andere stem op, veel lager”, zei een journaliste van het blad destijds.

Van dochter Maxime Meiland wordt ook wel eens gezegd dat ze een typetje speelt, maar dat is volgens ooggetuigen níet zo. “Ze is in het echt ook zo dom.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen