Wendy van Dijk vertelt waarom ze zo laat reageerde op Voice-rel

Wendy van Dijk wachtte maar liefst dertig uur met het geven van een reactie op de misbruikrel rond The Voice of Holland, terwijl andere kopstukken er als de kippen bij waren. Waarom deed ze dat?

Wendy van Dijk © Koffietijd

Vlak nadat RTL 4 zaterdagochtend bekendmaakte het huidige seizoen van The Voice of Holland van de buis te halen vanwege de bevindingen van Tim Hofman over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen, kwamen ze één voor één binnen: de reacties van coaches en presentatoren die ‘geschokt’ waren en ‘van niets wisten’.

Dertig uur

Tot nu toe heeft één medewerker zijn seksuele wangedrag bij The Voice bekend, namelijk bandleider Jeroen Rietbergen, de geliefde van Linda de Mol. Hij heeft bovendien bevestigd dat hij zijn wangedrag jaren geleden al heeft toegegeven aan Linda en dat ze daardoor ook even uit elkaar gegaan zijn. Het is waarschijnlijk dat John de Mol hier óók van wist.

Er wordt volop gespeculeerd over wie er nog meer onderdeel waren van de doofpot en Angela de Jong noemt daarbij onder andere de naam van Erland Galjaard, de voormalig tv-baas van RTL en nu de adviseur van John. En hij is weer de man van Wendy van Dijk, die maar liefst dertig (!) uur lang wachtte met het geven van een reactie op de Voice-rel.

Waarom zo lang?

Na de argwaan over het uitblijven van haar reactie, liet Wendy alsnog van zich horen. Waarom duurde dat zo lang? “Werd tijd dat je wat zei”, laat een van haar volgers weten in een direct message aan de presentatrice. Daarop zegt Wendy (zie onderstaand): “Moest even bezinken. Was in shock.”

Of zit er toch iets anders achter? Wendy gaf in haar reactie aan dat haar ‘medeleven’ uitgaat naar de slachtoffers, maar ook dat ze ‘dit soort gedrag nooit waargenomen’ heeft. En dat zou zomaar een tactische reactie kunnen zijn: zulk gedrag nooit hebben waargenomen is immers iets anders dan nooit te hebben gehoord van dit gedrag.

Wachten op Wendy

Tv-kenner Rob Goossens sluit in RTL Boulevard niet uit dat Wendy er al van wist. “Wendy was wat stil. Dat was wel een reactie waar we echt wel even op zaten te wachten. Ze is ook de partner van Erland Galjaard, waarvan we ons ook allemaal afvragen wat hij wist. (…) Dat zijn ook dingen die de komende tijd duidelijk zullen worden natuurlijk.”

Columnist Jan Dijkgraaf denkt dat Wendy het schaamrood op de kaken heeft. Volgens hem wist ze er namelijk wél van, schrijft hij in Briefje van Jan. Hij is ervan overtuigd dat Erland in zijn rol als RTL’s tv-baas op de hoogte is gesteld van Jeroens wangedrag bij The Voice.

Keukentafel

Jan: “Die bespreekt zoiets heus wel aan de keukentafel met zijn echtgenote, die toevallig het betreffende programma presenteert. Dus mijn conclusie zou zijn: niet wáárgenomen, wel op de hoogte.”

“Dit nog even afgezien van het feit dat het in en rond televisiestudio’s bepaald geen geheim was dat Jeroen Rietbergen zich altijd en overal als een roofdier op zoek naar vrouwenvlees gedroeg. (…) Dat nou net een empathische vrouw als jij dat gedurende al die jaren zou zijn ontgaan, vind ik ook niet heel geloofwaardig.”

Reactie

De reactie van Wendy op het uitblijven van haar statement:

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wendy van Dijk heeft het seksuele wangedrag bij The Voice nooit 'waargenomen'. Tactisch geformuleerd of gewoon onhandige woordkeuze?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen