Evert Santegoeds hekelt Angela de Jong: ‘Ze verspreidt nepnieuws!’

Evert Santegoeds stelt dat Angela de Jong nepnieuws verspreidt in de rel over het grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. “De cameraman waar ze het over heeft bestaat helemaal niet!”

Evert Santegoeds en Angela de Jong © NPO

Er vond dit weekend een explosie aan informatie plaats na de bekendmaking van RTL 4 dat The Voice of Holland per direct van de buis wordt gehaald vanwege misbruik achter de schermen. Zo werden er ook gretig tweets gedeeld van een vermeende cameraman van The Voice met de naam Walter.

Cameraman Walter

Deze Walter beweerde in een berichtje aan Tim Hofman, die de Voice-beerput heeft opengetrokken: “Klasse Tim. Je durft. Het is echt angst aanjagend wat daar gebeurt. In mijn tijd als cameraman gebeurden er al vele zaken die niet geschikt waren voor daglicht. Ik kreeg ontslag toen ik er wat van zei. Politie heeft in 2018 met aangifte klaarblijkelijk niets gedaan.”

AD-diva Angela de Jong benoemt deze tweet in haar column over de Voice-rel: “De ja-knikkers rond De Mol zwijgen natuurlijk, want die zouden eens uit de gratie raken van Kim Jong-John. Een cameraman die wél aan de bel trok over de misstanden, werd ontslagen, zo beweert hij op Twitter.”

Evert verbijsterd

Deze cameraman werd ook door Angela aangestipt tijdens een optreden in NPO Radio 1: “Er is enorm veel informatie losgekomen vandaag, maar er is ook een cameraman naar voren gekomen die zegt: ‘Ik heb dit in 2018 aan de kaak gesteld bij mijn opdrachtgever en toen moest het onder de pet gehouden worden en ben ik ontslagen en ook de politie deed niets.’ Wat daarvan waar is, zal zich de komende tijd uitkristalliseren.”

Privé-baas Evert Santegoeds stelt in Shownieuws dat hier sprake is van nepnieuws. “Er doen een hoop verhalen de ronde die meteen naar het rijk der fabelen verwezen kunnen worden, zoals gisteren van een cameraman die zei: ‘Ik heb vijf jaar geleden geklaagd en toen ben ik vervolgens ontslagen.’”

Wappie

Evert zette zijn redactie op die tweet en ontdekte dat er niets van klopt. “Die zijn gaan zoeken. Nou, die man heeft werkelijk nooit daar gewerkt en zelfs niet één contact in Hilversum. Het is een wappie die er ook een keer bij geweest is toen André Hazes met een overdosis naar het ziekenhuis werd gebracht.”

Albert Verlinde: “Ja, maar dat heeft eigenlijk met dit verhaal niks te maken toch?”

Evert: “Nee, maar het heeft wel de column van Angela de Jong gehaald bijvoorbeeld dit verhaal.”

Uitkijken

Albert: “Ik vind dat we moeten uitkijken, want jij zegt nu ‘de column van Angela de Jong’, maar ik denk wel dat we als entertainmentjournalistiek onze rol moeten nemen en ook niet naar elkaar moeten gaan wijzen, van wat de een fout doet en wat de ander goed doet.”

Evert: “Daarom ging ik op zoek naar die cameraman om dat hele verhaal nou eens te horen. Bleek hij helemaal niet te bestaan!”

Een deskundige van Shownieuws die vindt dat entertainmentjournalisten niet naar elkaar moeten gaan wijzen wat de ander fout doet: héél begrijpelijk.

Tweets

De bewuste tweets en de rectificatie van juicekanaal Reality FBI:

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen