Wendy van Dijk eindelijk met reactie: ‘Nooit iets waargenomen’

Wendy van Dijk komt na de argwaan over het uitblijven van haar reactie over het misbruikschandaal rond The Voice of Holland alsnóg met een statement. “Ik heb nooit iets waargenomen.”

Wendy van Dijk © William Rutten

Het is buitengewoon merkwaardig hoe lang Wendy van Dijk heeft gewacht met het geven van reactie over het misbruikschandaal rond The Voice of Holland. Waar andere betrokkenen vrijwel direct reageerden, komt Wendy pas na dertig uur met een statement. En dat terwijl ze negen seizoenen lang betrokken was bij de talentenjacht.

Wendy heeft niks gezien

Wat heeft Wendy te zeggen? “Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de slachtoffers van ontoelaatbaar gedrag rondom The Voice, mensen die zo dapper zijn geweest om naar buiten te treden. Hun verhaal verdient het onafhankelijk en in alle rust te worden gehoord.”

Ze vervolgt: “Ik heb jarenlang met ziel en zaligheid gewerkt aan dit programma en dit soort gedrag nooit waargenomen. Het is een goede zaak dat er een onafhankelijk onderzoek gaat plaatsvinden dat we vooral in handen moeten laten van de professionele mensen die dat leiden. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe.”

Kende ze de verhalen?

Critici die denken dat Wendy wél van het seksuele wangedrag bij The Voice wist, zullen haar reactie zien als tactiek. Ze geeft immers aan nooit iets te hebben ‘waargenomen’. Dat zou natuurlijk helemáál mooi zijn: dat je er met je neus bovenop zit als Jeroen Rietbergen zijn broek naar beneden trekt bij een kandidaat en je dan nóg je mond houdt.

Wat Wendy niet zegt is of ze op de hóógte was van het seksuele wangedrag bij The Voice. AD-diva Angela de Jong denkt namelijk van wél: “Je maakt mij evenmin wijs dat er bij RTL niemand van geweten heeft. Peter van der Vorst wellicht niet, die wist ook al niks van de werkwijze bij The Villa, maar zijn voorganger Erland Galjaard?”

Vrouw van Erland

Erland was de tv-baas van RTL en heeft jarenlang nauw met John samengewerkt bij The Voice. Nu werkt hij voor het mediabedrijf van John. “Hij is getrouwd met Wendy van Dijk die jarenlang The Voice presenteerde.”

Bovendien is Erland goed bevriend met Ronald Molendijk, die al 25 jaar warme banden onderhoudt met Jeroen Rietbergen, de geliefde van Linda de Mol die zijn seksuele wangedrag als Voice-bandleider heeft toegegeven.

Tegenwoordig is Wendy werkzaam voor SBS 6, de tv-zender van John de Mol, de zwager van Jeroen.

Lees ook

Chantal Janzen lijkt Mol-familie te beschuldigen, Wendy van Dijk zwijgt (vandaag 13:45)

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Instagram

De reactie van Wendy:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Wendy van Dijk meer wist?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen