Linda de Mol vertrouwt media niet meer na Voice-rel: ‘Afschuwelijk!’

Linda de Mol komt met een tweede reactie op het misbruikschandaal rond The Voice of Holland waarin haar ex-geliefde Jeroen Rietbergen een prominente rol speelt. “Het is afschuwelijk!”

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol © RTL

De eerste reactie van Linda de Mol werd maandag gepubliceerd op haar website. Daarin gaf ze aan dat zij het uitgemaakt heeft met Jeroen Rietbergen, maar repte ze met geen woord over de slachtoffers van The Voice of Holland. Dat kwam haar op flinke kritiek te staan, onder meer van Margriet van der Linden en Aran Bade.

‘Mijn hart huilt’

Nu heeft Linda een tweede statement geplaatst op haar site. Daarin deelt ze alsnog haar medeleven met de slachtoffers van The Voice én deelt ze een flinke dreun uit aan de media. “Lieve allemaal, mijn hart huilt voor alle vrouwen die leed is aangedaan, het is niet te doen. Jullie wens ik heel, heel veel sterkte.”

Vervolgens gaat het alleen nog maar over Linda zelf. “Ik ben nog steeds in shock, verbijsterd, woedend, intens verdrietig. Mijn hoofd is één grote puinhoop van gedachten en gevoelens. Toch wil ik hier even reageren om al die lieve mensen te bedanken die de lichtpuntjes in een heel groot zwart gat zijn”, zegt ze, wijzend op alle steunbetuigingen.

Afschuwelijke media

Linda haalt vervolgens keihard uit naar de media. “Het is de mooist denkbare pleister op de grote klap van vorige week en het perfecte antigif tegen de echt afschuwelijke manier waarop sommige media hiermee omgaan.”

Ze vervolgt: “Iedereen buitelt met een sardonisch genoegen over elkaar heen met meningen, aannames en beschuldigingen waarvan die ene, die suggereert dat ik de boel gefaciliteerd zou hebben omdat ‘ik immers alles wist’, zo pijnlijk is dat ik niet eens weet hoe ik het hier moet uitdrukken. De menselijke maat is volledig verdwenen.”

Vertrouwen is weg

Het lijkt erop dat Linda doelt op kritische media als het AD. Ze vertrouwt geen enkel medium meer. “Zodra ik een heel klein beetje op de been ben, zal ik, en dat is moeilijk en pijnlijk want het is heel privé, voor de volle 100 procent eerlijk en open, vertellen wat er gebeurd is en dat doe ik op het enige media-platform dat ik nog vertrouw: dat van mezelf.”

“Elke kaart die ik krijg begint met ‘je bent een sterke vrouw, je kunt dit aan’, maar zo voel ik me helaas totaal niet. Dank nogmaals voor alle liefde. Linda.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol is boos omdat 'gesuggereerd' wordt dat zij alles al wist. Wie suggereert dat nou eigenlijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen