Margriet van der Linden uit kritiek op Linda de Mol: ‘Dit is niet goed’

Margriet van der Linden vindt het niet goed van Linda de Mol dat ze in het statement over haar liefdesbreuk met Jeroen Rietbergen niets gezegd heeft over zijn slachtoffers bij The Voice of Holland.

Margriet van der Linden en Saskia Noort © NPO

Linda de Mol heeft Jeroen Rietbergen aan de kant gezet omdat er wel heel veel drek komt bovendrijven over zijn seksuele wangedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. In haar verklaring over hun liefdesbreuk rept Linda echter met geen woord over zijn slachtoffers en dat wordt haar behoorlijk aangerekend.

Kritiek op Linda

Talkshowhost Margriet van der Linden vindt dat Linda hier een steek heeft laten vallen. “Ook zij heeft het niet over de slachtoffers van haar ex-partner, die daarin ook openlijk een verklaring heeft afgelegd”, legt ze in haar talkshow voor aan schrijfster Saskia Noort.

Saskia is bevriend met Linda en beaamt dat dit niet goed van haar is. “Nee. Ik vind dat ook niet goed hoe ze dat doet, maar zij heeft natuurlijk ook een hele moeilijke positie. Het is ook haar liefde. Ik zie haar eerder ook als slachtoffer. Ik moet eerlijk zeggen: ik weet niet wat zij weet of hoe dat verder zit.”

‘Linda ook slachtoffer’

Linda is net als Jeroens prooien óók slachtoffer, zegt Saskia. “Ik weet in elk geval niet beter dan dat zij dit in het verleden wist, maar nu niet wist. Ik weet alleen maar dat zij echt oprecht ook een slachtoffer van deze situatie is.”

Heeft Saskia contact gehad met Linda? “Ik heb alleen maar een app gestuurd hoe erg ik het voor haar vind. Ik vind het ook heel erg dat zij ineens de kop van Jut is geworden en als een soort Ghislaine Maxwell voor een bus wordt gegooid.”

Ook Angela kritisch

Angela de Jong is het eens met Margriet. Zij zegt bij Beau: “Ik miste wel een woord ook naar de slachtoffers in deze zaak.”

Marc-Marie Huijbregts: “Ja, dat hoor ik ook iedereen zeggen maar ik vind ook dat zij ook een slachtoffer is van het geheel.”

Beau van Erven Dorens vindt dat Linda het voordeel van de twijfel verdient. “Zij ziet zichzelf terug op de Duitse televisie, in de internationale pers, ze heeft een vlekkeloze carrière, die vrouw heeft nog nooit een vlieg kwaad gedaan.”

‘Die zin ontbreekt’

Tot slot vindt ook RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade dat Linda iets had moeten zeggen over de slachtoffers. “Waarom gaat het niet ook over de slachtoffers? Het is haar statement, maar wat hier aan de hand is, is iets groters. Die zin ontbreekt een beetje in haar reactie. Die had ze mee kunnen nemen.”

Luuk Ikink: “Het laat misschien ook wel een beetje de paniek zien bij haar, dat ze daar nog niet helemaal mee bezig is. Dat kan ik me ook wel voorstellen.”

Rob Goossens: “We kunnen de pijn van Linda allemaal ontzettend goed voelen en volgens mij spreekt het voor zich dat Linda ontzettend meeleeft met de slachtoffers.”

Aran: “Dat weet ik dus niet. Daar hebben we Linda nog niet over gehoord. (…) De essentie van het verhaal is dat het moet gaan om de echte slachtoffers.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Linda de Mol in haar verklaring stil had moeten staan bij de slachtoffers van The Voice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen