Freek de Jonge’s uitspraken over misbruik bij The Passion waren grapje

De uitspraken die Freek de Jonge heeft gedaan over seksueel misbruik door Freek Bartels bij de laatste editie van The Passion zijn een grapje, verduidelijkt de cabaretier in een bericht op Twitter.

Freek de Jonge © SBS 6

Freek de Jonge zat gisteren in de talkshow van Johnny de Mol, waar het misbruikschandaal rond The Voice of Holland werd besproken. “Er zijn ook nu problemen gesignaleerd bij The Passion. Het woord zegt het al. Het blijft niet alleen bij The Voice. Ik weet niet wie die laatste Jezus was, maar die had aan zijn eigen kruis niet genoeg”, merkte hij op.

Ophef

Het leidde tot bezorgde reacties van kijkers. “Rob Goossens, ik hoor net dat Freek de Jonge meldt dat er bij The Passion ook gerotzooid is. Jemig!!!!”, twitterde Joyz bijvoorbeeld.

Piter: “Freek de Jonge gooit er zojuist even een kleine insinuatie uit naar het gedrag van ‘de Jezus in The Passion van 2021’, Freek Bartels.”

En Rickey: “Freek de Jonge dropt bommetje bij HLF8! Ook bij The Passion misbruik: ‘Die laatste Jezus had niet aan z’n eigen kruis genoeg’.”

Grapje

Het is een grapje, benadrukt Freek nu. “Even voordat het uit de hand gaat lopen: mijn opmerkingen in het programma HLF8 bij Johnny de Mol betreffende ongewenste intimiteiten bij de totstandkoming van The Passion zijn niet gebaseerd op de werkelijkheid maar waren een poging om grappig te zijn.”

“Er waren naar aanleiding van mijn uitlatingen al opzeggingen bij de omroepverenigingen en voorbereidende besprekingen voor een nader in te stellen onafhankelijk onderzoek. Moraal we zijn inmiddels zo in de war dat grappenmakers ernstig genomen worden.”

Machtsstructuur

Overigens haalde Freek bij Johnny ook nog keihard uit naar de walgelijke cultuur die er bij The Voice heerste onder het bewind van zijn vader John de Mol. “Het is in 2011 begonnen en we zitten nu ruim tien jaar later. Er zit een machtsstructuur waar mensen in bescherming worden genomen die niet in bescherming genomen moeten worden.”

Johnny: “Dat weten we natuurlijk niet, Freek, of het is gedoogd.”

Freek: “Het gaat erom dat er een machtsstructuur is die dat wegwuift en zegt: ‘Laat maar, zo is hij nou eenmaal.’ Ja, nee, wegwezen!”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen