Linda de Mol verbreekt relatie met Jeroen Rietbergen: ‘Nachtmerrie’

Linda de Mol verbreekt haar relatie met Jeroen Rietbergen vanwege de onthullingen over zijn seksueel grensoverschrijdende gedrag bij The Voice of Holland. “Dit is een nachtmerrie.”

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol © RTL, NPO

In een korte verklaring laat Linda de Mol weten dat het over en uit is tussen haar en Jeroen Rietbergen. “Lieve allemaal, sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie. Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet.”

Relatie verbroken

Eén ding is zeker: met Jeroen wil ze niet meer verder. “Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken, Jeroen woont niet meer bij mij. Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer in de hoop dit een plek te kunnen geven en ik vraag iedereen mijn gezin met rust te laten.”

Ze bedankt alle mensen voor de steun die ze krijgt. “Dank voor alle lieve en begripvolle berichten en appjes, dat is het enige dat een beetje troost biedt als je hart gebroken is. Linda de Mol.”

Linda wist het al jaren

Jeroen Rietbergen is afgelopen weekend opgestapt als bandleider van The Voice of Holland, omdat programmamaker Tim Hofman achter zijn seksuele wangedrag bij de talentenjacht is gekomen. In een verklaring heeft Jeroen laten weten dat hij daarover jaren geleden al op de vingers is getikt door zijn opdrachtgever, volgens RTL Boulevard in 2016.

Volgens Jeroen heeft hij toen ook op de biechtstoel gezeten bij Linda. “Ik heb toen met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte gesteld. Dat heeft tot gevolg gehad dat onze relatie is beëindigd en wij uit elkaar zijn gegaan, met veel verdriet voor mijn gezin.”

In therapie

Jeroen heeft na die breuk therapie gevolgd. “Voor mij was meer dan duidelijk dat mijn gedrag richting een aantal personen ontoelaatbaar was geweest, maar ook dat ik er zonder professionele hulp niet uit zou komen. De therapie die ik daarna lange tijd heb gevolgd heeft tot gevolg gehad dat ik mijn gedrag drastisch en permanent heb kunnen veranderen.”

Daarna zijn de twee weer bij elkaar gekomen, zegt Jeroen. “Mijn gezin is weer bij elkaar, hoe moeilijk de situatie voor mijn vrouw ook is geweest en nu weer is. Voor haar kan ik alleen maar grote bewondering en liefde voelen met veel dankbaarheid voor het feit dat zij mij destijds uiteindelijk niet definitief heeft laten vallen.”

Topje van de ijsberg

Het is niet uitgesloten dat Linda in 2016 weliswaar door Jeroen op de hoogte is gebracht van zijn seksuele escapades bij The Voice of Holland, maar wellicht is hij niet eerlijk geweest over de omvang en het machtsmisbruik.

De verhalen die nu al over Jeroen naar buiten komen zijn walgelijk. Zo vertelt een kandidate in de Volkskrant hoe hij haar op 18-jarige leeftijd seksueel bejegende. “Ik weet nog wel dat ik hem toen echt een viezerd vond. Hij was 40, ik 18.”

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Linda de Mol ook een verklaring moet afleggen over het in de doofpot houden van Jeroens seksuele wangedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen