Johan Derksen: ‘John de Mol kreeg melding in 2019, niet in 2016’

Johan Derksen stelt dat John de Mol de melding over het seksuele wangedrag van zijn zwager Jeroen Rietbergen achter de schermen van The Voice of Holland kreeg in 2019, en niet in 2016.

Johan Derksen © SBS

Jeroen Rietbergen meldde vorige week in zijn verklaring dat hij zich ‘al een aantal jaar zeer bewust’ is van zijn wangedrag bij The Voice of Holland, ‘vanaf het moment dat ik door mijn opdrachtgever streng ben aangesproken op mijn gedrag’. Volgens de huisrubriek van RTL, RTL Boulevard, was dat in 2016. Niet waar, zegt Johan Derksen. Hij noemt 2019.

2016 of 2019?

Eén van de bobo’s bij Talpa, Marco Louwerens, greep deze week in bij VI Vandaag toen de heren het ook over 2016 hadden. Marco begon in het oortje van Wilfred ‘2019’ te tetteren, zonder enige uitleg. Die uitleg heeft hij nu kennelijk alsnog gegeven aan Johan. Hij kwam erop terug in de uitzending van gisteren.

Johan: “Kijk, er wordt heel veel gespeculeerd en daar hebben wij ook aan meegedaan en ik heb toch een klein feitelijk onjuistheidje verteld en dat werkte verwarrend van de week: of het 2019 of 2016 was. Het zweefde al door de media en ik hoorde dat ik toch al weggezet ben als de woordvoerder van John de Mol, dus dat zal ik nu even officieel maken.”

Groot verschil

Het maakt natuurlijk een groot verschil of John de melding heeft gekregen in 2016 of 2019, aangezien Jeroen niet ontslagen is en eventuele slachtoffers ná die melding volgens critici moreel gezien op Johns conto kunnen worden geschreven. En ook op die van Linda de Mol overigens.

Johan: “Er werd gezegd dat in 2016 John de Mol hem al in therapie gestuurd heeft, maar dat blijkt onjuist te zijn. Toen schijnt die Jeroen vreemdgegaan te zijn, maar buiten The Voice. Daar deed hij dat ook. En daar is Linda heel boos over geworden en toen is dat een rel geworden, maar daar stond de tv-uitzending en John de Mol buiten.”

Heel gevoelig

Wilfred Genee: “Die wist dat ook niet?”

Johan: “Nou, ik kan me voorstellen dat Linda hem dat wel verteld heeft dat manlief vreemdgegaan is, maar dat weet ik niet, want daar ben ik niet bij geweest. En in 2019 heeft John de Mol inderdaad een melding gekregen van een eindredacteur en toen zijn er gesprekken gevoerd, maar dat ligt allemaal heel gevoelig hoor, want dat soort gesprekken worden gevoerd met een vertrouwensman, hè? Daar kan John de Mol niets over zeggen.”

Reprimande

Wilfred: “Maar hij heeft toen wel een reprimande gegeven. Alleen het gekke is natuurlijk dat Peter Plasman er hard aan gewerkt heeft om een verklaring af te geven en in die verklaring staat letterlijk dat hij een reprimande heeft gekregen van zijn werkgever en toen in therapie is gegaan. Dan klopt die verklaring al niet meer.”

Johan: “Nee, dan is die Peter Plasman ook in de war met 2016 en 2019. Als hij in 2016 in therapie gegaan is, dan heeft Linda hem in therapie gestuurd.”

Niet bekend

Wilfred: “Dat zou dus betekenen dat het al die tijd niet bekend was bij The Voice.”

Johan: “In 2019 heeft John de Mol de eerste klacht binnengekregen van een eindredacteur dat die Jeroen sms’jes stuurde naar die meisjes, waar die meisjes niet van gediend waren.”

Wilfred: “Maar die meisjes die van de week op tv waren zeiden dat het allemaal eerder speelde en hij toen al in therapie was geweest. Maar dat had dus met Linda te maken?”

Johan: “Misschien heeft Linda hem ook naar therapie gestuurd.”

Talpa-kamp

Wilfred: “Nu laten we wel de verdenking op ons… Want dit komt uit het Talpa-kamp neem ik aan?”

Johan: “Dat heb ik in intern gehoord, ja. Ik geloof niet dat De Mol hier blij mee is, want het is niet gebruikelijk dat dit soort informatie naar buiten komt, omdat er een vertrouwenspersoon bij betrokken is. Dan gaat de wet van de privacy in ofzo. Morgen zal pas blijken of er ook ongewenste intimiteiten gewenst zijn na dat gesprek van 2019.”

Wilfred even later in de uitzending: “Ik krijg trouwens het laatste nieuws binnen.”

René van der Gijp gierend: “John de Mol opgepakt?”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen