Evert Santegoeds heeft uitspraken over Marco Borsato ‘niet zo bedoeld’

Het was niet de bedoeling van Evert Santegoeds om het grensoverschrijdende gedrag van Marco Borsato te bagatelliseren. Hij vindt dat zijn uitspraken te veel uit de context zijn gerukt.

Marco Borsato en Evert Santegoeds © NPO, SBS

Evert Santegoeds heeft enorm veel kritiek over zich heen gekregen na de zondaguitzending van Shownieuws. Daarin had hij het over het artikel van de Volkskrant, waarin vijf oud-finalisten van The Voice of Holland aan het woord gelaten werden. Er werd daarin met name geklaagd over Jeroen Rietbergen.

Felle kritiek op Evert

Volgens Evert kwam Marco er ‘verrassend goed uit’. “Níemand heeft klachten over Marco en ik begrijp ook dat van de veertien vragen die gesteld zijn aan alle betrokkenen door het programma BOOS dat het vooral gaat om een hand op de bips, een hand op een dij, waar tien jaar geleden heel weinig mensen aanstoot aan namen. Het zou kunnen zijn dat Marco inderdaad weleens meevalt.”

Die uitspraken hebben tot woeste reacties geleid. “Of je een hand op je bil of een suggestieve opmerking wel of niet waardeert is écht alleen maar aan de persoon in kwestie. En niemand anders. Een ander bepaalt jouw grens niet. Punt”, klonk het bijvoorbeeld.

Evert bindt in

Evert geeft bij Telegraaf TV aan dat hij zijn uitspraken niet zo bedoeld heeft. “Ik heb wat opmerkingen gemaakt bij Shownieuws dat het in het geval van Marco Borsato wel mee leek te vallen. Dat is dan in vergelijking met Ali B en Jeroen Rietbergen. Dan wordt er volgens weggelaten dat ik zeg ‘in vergelijking met’. Dat heb ik niet zo bedoeld.”

Hij vervolgt: “Net als de opmerking van ‘tien jaar geleden was het heel gewoon’. Laat het twintig jaar geleden zijn, maar toen was het ook nog een heel andere cultuur, zeker in de tv-wereld. Toen werd er ook nog gerookt in een talkshow, om maar wat aan te geven. Dat is veranderd en dit is ook veranderd. Maar dan moet je het wel in de juiste context zien.”

Fragment

De uitspraken van Evert:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het überhaupt onnodig om op te merken dat Marco Borsato's 'hand op de bil' wel meevalt, ook al is het 'in vergelijking met'?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen