Evert Santegoeds afgefakkeld na bagatelliseren gedrag Marco Borsato

Evert Santegoeds ligt behoorlijk onder vuur vanwege het bagatelliseren van het gedrag van Marco Borsato. De hoofdredacteur van Privé vindt ‘een hand op de bips’ namelijk ‘wel meevallen’.

Evert Santegoeds © SBS 6

Het misbruikschandaal van The Voice of Holland kent voor zover bekend drie hoofdpersonen: Ali B, Jeroen Rietbergen en Marco Borsato. Het vieze gedrag van Jeroen is inmiddels door hemzelf bekend, de ontkennende Ali B schijnt het walgelijkste gedrag te hebben vertoond en Marco hult zich in stilzwijgen.

Hand op de bips

Waar er aangifte is gedaan tegen Marco voor gedragingen buiten The Voice om, valt het bínnen The Voice juist wel mee, stelt Evert Santegoeds. “Over Marco moet ik ook wat zeggen, want er verscheen vanavond een verhaal in de Volkskrant en daar komt Marco verrassend goed uit”, zei hij gisteren aan de desk van Shownieuws.

Evert: “Níemand heeft klachten over Marco en ik begrijp ook dat van de veertien vragen die gesteld zijn aan alle betrokkenen door het programma BOOS dat het vooral gaat om een hand op de bips, een hand op een dij, waar tien jaar geleden heel weinig mensen aanstoot aan namen. Het zou kunnen zijn dat Marco inderdaad weleens meevalt.”

Felle kritiek

De uitspraken van Evert leiden op sociale media tot verbijstering. Mediastrateeg Haitske van de Linde: “Of je een hand op je bil of een suggestieve opmerking wel of niet waardeert is écht alleen maar aan de persoon in kwestie. En niemand anders. Een ander bepaalt jouw grens niet. Punt.”

Onderzoeksjournalist Bas Vermond: “Superhandig dat de grenzen voor vrouwen door deze meneer worden vastgesteld. Echt de meest aangewezen persoon hiervoor.”

Brabants Dagblad-journalist Roel Kuilder: “Oh dat valt hartstikke mee dan. Slechts een hand op de bips of een hand op de dij. Dan kom je er inderdaad ‘verrassend goed uit’!”

Next level bagatelliseren

Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd en Media: “Wow wow wow, dit is echt next level bagatelliseren. ‘Een hand op de bips, een hand op de dij, daar nam niemand 10 jaar geleden aanstoot aan.’ Ahum: wel dus. #Bips. Tsss.”

Schrijfster Mariska Overman: “Ja hoor, ik vond dat tien jaar geleden volkomen normaal als een man ongevraagd een hand om mijn bil plaatste. Echt niet te geloven dit. Je gaat bijna denken dat ie alvast zichzelf indekt.”

Katwijk-gemeenteraadslid Sonny Spek: “Het is echt beschamend hoe mensen in het tv-wereldje elkaar de hand boven het hoofd proberen te houden. Foute moraalridders.”

‘Weg met Shownieuws!’

Journalist Anouk Tijssen: “Tien jaar geleden namen volgens Santegoeds weinig mensen aanstoot aan een (ongevraagde) hand op de bips of dij. Ik vraag me af hoeveel vrouwen hij hierover heeft gesproken…”

Digiberoemdheid Alexander Klöpping: “Hahahaha het is gewoon echt succession.”

Friesch Dagblad-journalist Piet Jan Nauta: “Miljoenen Nederlanders kijken naar deze onzinprogramma’s. In werkelijkheid zou het land veel, maar dan ook veel beter af zijn als dit soort shows als Shownieuws (en natuurlijk ook Boulevard) compleet van tafel geveegd zouden worden. Weg ermee. Het voegt niets toe.”

Gewauwel

Oud-NPO 1-baas Ton F. van Dijk: “Oud-premier Ruud Lubbers verloor ondermeer om een hand op een bil van een medewerkster zijn topbaan bij de VN als Hoge Commissaris… Dat was een behoorlijk internationaal schandaal.”

RTL Nieuws-columniste Yesim Candan: “Hand op de bil is direct een rechtse hoek. Direct. Tenzij je mijn lover bent.”

Saskia Noort: “Kan dat hele Shownieuws niet ook van de buis? Dat jaren vijftig gewauwel is echt niet te harden.”

Fragment

Het fragment:

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marco Borsato die met zijn handen aan de kont van kandidaten zit. 'Valt mee', vindt Evert Santegoeds. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen