Linda de Mols vriend verlekkert zich aan tienermeisje, bandleden lachen

Er komt steeds meer drek los over The Voice of Holland-bandleider Jeroen Rietbergen, de vriend van Linda de Mol. De Volkskrant schrijft over zijn vieze gedrag tegen een 18-jarige kandidaat.

Jeroen Rietbergen © RTL

Pas op donderdag komt Tim Hofman met zijn reportage over The Voice of Holland, waardoor RTL afgelopen weekend heeft besloten om het programma van de buis te halen. Toch sijpelen nu al de eerste verhalen uit over de misdragingen achter de schermen van het programma. En dan vooral over die van bandleider Jeroen Rietbergen.

Geil broekje

De Volkskrant heeft met vijf deelnemers gesproken die het schopten tot de liveshows van The Voice en drie daarvan hebben negatieve ervaringen met Jeroen. “Ik weet nog dat ik door de gang liep en dat Jeroen achter me stond, er was verder niemand. Wat heb jij een geil broekje aan”, zegt Kirsten Berkx (31) bijvoorbeeld, die in 2017 achtste werd.

Ze heeft dat toen stom weggelachen. “Niemand durfde iets over zijn opmerkingen te zeggen, want Rietbergen is een machtige man. Hij is de fucking zwager van John de Mol, de baas van alles. (…) Maar waar haal je het lef vandaan om dit als veertiger te zeggen tegen een 26-jarige die je niet kent?”

Tienermeisje

Een andere vrouwelijke deelnemer wil in de Volkskrant anoniem blijven, maar doet wel haar verhaal. Zij vertelt over een repetitie met Jeroen en zijn band. Hij vroeg haar op een andere plek te gaan staan. “Dan kan ik naar je kont blijven kijken”, was volgens de krant de reden.

Zijn bandleden zeiden er niets van.”Het werd weggelachen. Zo was Jeroen gewoon. Ik ben niet snel onder de indruk van ordinaire praat of een grote bek”, zegt de deelnemer, “maar ik weet nog wel dat ik hem toen echt een viezerd vond. Hij was 40, ik 18.”

Mee naar hotel

De Volkskrant laat ook Nienke Wijnhoven aan het woord, die in 2018 derde werd. Zij was 19 jaar toen ze met Jeroen te maken kreeg. Als hij aanbood om naar haar hotel te rijden, werd ze subtiel beschermd door een aanwezige: “Nee, ik rijd je wel”, zei diegene dan.

Stuk voor stuk smerige verhalen in de Volkskrant. Verhalen waar Jeroen niet op wil reageren. Zijn advocaat Peter Plasman: “Jeroen (…) heeft zijn oprechte excuses aangeboden. Hij zal niet ingaan op de verhalen die nu rondgaan, waar of niet waar. Zijn verklaring is duidelijk.”

Lees meer

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De bandleden van Jeroen Rietbergen lachen om zijn seksuele opmerkingen tegen een 18-jarige kandidaat. Ook ontslaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen