The Voice-kandidate Nienke doet aangifte tegen Jeroen Rietbergen

Nienke Wijnhoven, die in 2018 derde werd in The Voice of Holland, gaat alsnog aangifte doen tegen bandleider Jeroen Rietbergen. Ze zegt op 19-jarige leeftijd door hem te zijn aangerand.

Nienke Wijnhoven en Jeroen Rietbergen © RTL

Jeroen Rietbergen is een van de mannen die zich jarenlang schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik achter de schermen van The Voice of Holland. De bandleider, tot deze week de geliefde van Linda de Mol, heeft toegegeven dat hij zich misdragen heeft.

Aanranding

Nienke was een van de twee dames die maandagavond in de talkshow van Beau van Erven Dorens zat om haar ervaringen met de omstreden Jeroen Rietbergen te delen. Daar kreeg ze van de advocate aan tafel, Meike Lubbers, min of meer te horen dat haar aangifte kansloos zou zijn. De advocate bleek echter te blunderen en heeft dat ook toegegeven.

Nu wordt Nienke bijgestaan door advocaat Sébas Diekstra. Ze was tijdens de vermeende aanranding slechts 19 jaar oud. “Er was ook een situatie dat hij (Jeroen, red.) zei: ‘We hebben hier boven allemaal studio’s.’ Je bent in hart en ziel muzikant en je denkt: leuk, ik maak ook eigen werk en ben wel benieuwd hoe het eruitziet”, vertelde ze bij Beau.

Tranen

Er waren echter helemaal geen studio’s boven. “Er is op dat moment een verkeerde communicatie geweest, heb ik mezelf altijd gezegd, terwijl je jezelf natuurlijk nooit de schuld moet geven. En dat hij wel even ging voelen. En dat ja… Dat. (…) Op dat moment schrik je. (…) Tegelijkertijd denk je: heb ik dan toch per ongeluk een signaal gegeven?”

Aan de andere kant van de tafel begonnen toen de tranen te lopen bij mede-oud-kandidaat Kirsten. “Ik ben zo boos! Het is niet jouw schuld!” Toen hield ook Nienke het niet droog: “Ik wil helemaal niet huilen. Het is vier jaar geleden.”

Ali B

Tegen Ali B, coach in The Voice of Holland, zijn inmiddels twee aangiftes gedaan. Hij ontkent alle beschuldigingen. De dames die aangifte hebben gedaan hebben meegewerkt aan de BOOS-reportage van Tim Hofman over het misbruikschandaal rond The Voice of Holland.

BOOS wordt morgen om 16.00 uur online geplaatst.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen