‘Ali B kan nooit meer terugkeren naar Nederland, blijf maar in Dubai!’

Ali B is volledig van zijn voetstuk gevallen. De ontmaskerde coach van The Voice of Holland blijkt op een walgelijke manier met vrouwen om te gaan. Kan hij ooit nog terugkeren naar Nederland?

Ali B © William Rutten

Het lijkt geen toeval te zijn dat Ali B al de hele winter doorbrengt in Dubai. Kennelijk heeft hij zien aankomen wat Tim Hofman zou gaan brengen in zijn programma BOOS. Er hebben nu al twee vrouwen aangifte tegen hem gedaan van verkrachting en volgens John van den Heuvel volgen er nog meer aangiftes.

‘Blijf in Dubai!’

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat Ali zich nooit meer in Nederland kan vertonen, zegt hij tegen Privé TV. “Nee, dat wordt een heel zwaar verhaal. Die zit in Dubai en ik zou zeggen: blijf er of neem een tussenlanding in Marokko en blijf daar. Er is voor Ali B denk ik weinig eer meer te behalen in Nederland na deze verhalen.”

Ali is een walgelijk figuur, vindt Evert. “Als Ali zich daadwerkelijk gemeld heeft bij het huis van deelnemers… Ja, daar had hij natuurlijk helemaal niks meer te zoeken en dan ben ik helemaal niet meer geïnteresseerd in zijn verhaal. Of het nou te ver ging wat hij daar gedaan heeft of niet: hij had er gewoon niet moeten komen.”

Groot probleem

Als coach van The Voice of Holland heb je niets te zoeken bij jonge kandidaten thuis, zegt Evert. “En je hebt ze ook niet bij jou thuis in je studio uit te nodigen. Je moet er gewoon ver van blijven. De verhalen zijn gedetailleerd genoeg om zeker te weten dat dit nog een heel grote staart gaat krijgen en dat Ali B een heel groot probleem heeft.”

Ali dacht onaantastbaar te zijn, aldus Evert. “Dat hele intense van ‘ze geloven je toch niet’ enzo… Van die insinuaties worden mensen heel erg onzeker en heel erg bang om zich te melden. Dan krijg je dus het schandaal wat jarenlang onder de pet heeft kunnen blijven en wat door geëtterd heeft toen het niet langer meer kon.”

‘Ali is klaar’

Ook tv-kenner Rob Goossens denkt dat Ali’s carrière voorbij is. “Ali is klaar, kunnen we wel zeggen, natuurlijk. Bedrijven zijn heel voorzichtig geworden in samenwerkingen met mensen. Ze willen eigenlijk alleen met mensen samenwerken die smetteloos zijn. Om het heel zacht uit te drukken: Ali is na vandaag niet meer zo smetteloos.”

Angela de Jong wil Ali ook niet meer zien. “Het zijn ronduit misdadige praktijken van onze zelfverklaarde Messias Ali B die hopelijk voorgoed van het podium verdwijnt en nooit meer ergens aan de bak komt, of het nou uiteindelijk strafbaar is wat hij heeft gedaan of niet. Wat een monster.”

Tv-exit

Weekend-baas Bart Ettekoven denkt dat geen enkele zender nog met Ali in zee wil. Er is weinig over van zijn positieve imago, zegt hij. “Dat imago heeft hij natuurlijk het laatste jaar al behoorlijk afgebrokkeld door die filmpjes die zijn uitgelekt dat hij Waylon staat uit te foeteren. Daar schrok ik ook al heel erg van.”

“Hoe kun je ooit nog naar deze man kijken zonder dit in je achterhoofd? Dat is een beetje wat ik heb. Hoe kun je ooit nog kijken naar de vrolijke, goedlachse coach?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Ali B gecanceld moet worden, ook als hij hij niet veroordeeld wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen