‘Linda de Mol vertrouwt media niet?! Haar eigen redactie liegt!’

Linda de Mol wekt veel ergernis op met haar uithaal naar de media. Alleen haar eigen tijdschrift LINDA. vindt ze nog te vertrouwen. “Ik vrees dat ik haar teleur moet stellen”, zegt Rob Goossens.

Linda de Mol © NPO

Het is nu al een rampjaar voor Linda de Mol. Ze heeft vorig weekend na vijftien jaar haar geliefde Jeroen Rietbergen de deur gewezen na schokkende onthullingen over zijn seksuele wangedrag bij The Voice of Holland. De manier waarop de media daarover berichten vindt de tv-koningin ‘afschuwelijk‘.

Linda verliest vertrouwen

De boze Linda zegt: “Iedereen buitelt met een sardonisch genoegen over elkaar heen met meningen, aannames en beschuldigingen waarvan die ene, die suggereert dat ik de boel gefaciliteerd zou hebben omdat ‘ik immers alles wist’, zo pijnlijk is dat ik niet eens weet hoe ik het hier moet uitdrukken. De menselijke maat is volledig verdwenen.”

Van alle media is alleen haar eigen tijdschrift LINDA. nog te vertrouwen, vindt Linda. Als ze eraan toe is om te reageren, gaat ze dat dan ook in haar eigen blad doen. “Op het enige mediaplatform dat ik nog vertrouw: dat van mezelf.”

Rob haalt keihard uit

Tv-kenner Rob Goossens vindt het lachwekkend. “Linda de Mol vertrouwt van alle media alleen de Linda nog, schrijft ze. Dan moet ik haar teleurstellen, vrees ik, want daar op de redactie was algemeen bekend dat vieze Jeroentje een notoire vreemdganger is…”, twittert hij.

Vreemdgaan is toch wel iets anders dan zijn seksuele wangedrag bij The Voice? “Ik schakel misbruik en vreemdgaan niet gelijk. Maar als je het over vertrouwen hebt terwijl je eigen personeel te beroerd bleek om naar je toe te stappen over de hobby’s van je man…”

Vieze Jeroentje

Telegraaf-columniste Kitty Herweijer is verbijsterd. “Alle media behalve het blad LINDA. zijn ‘niet te vertrouwen’. Nou Linda, ik snap dat je in een hele vervelende situatie terecht bent gekomen, maar lijkt me toch dat degene die niet te vertrouwen was vooral ‘vieze Jeroentje’ zelf was.”

Ze vervolgt: “En dat al die ‘foute’ media, waaronder blijkbaar ook de BOOS-redactie valt die de vunzige praktijken aan het licht bracht, voornamelijk gewoon hun werk doen qua verslaggeving.”

Heel veel sterkte

Follow The Money-hoofdredacteur Eric Smit: “Linda vertrouwt alleen nog de Linda. Mede daarom wens ik Linda heel, heel veel sterkte.”

Historicus Daniela Hooghiemstra: “Met de zin: ‘Het enige mediaplatform dat ik nog vertrouw, dat van mezelf’, vat Linda de armoedige tijdgeest waar zij en haar broer de motor van zijn, geweldig samen.”

Dooddoener

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn: “Linda is boos op sommige media… Als je al heel lang onderdeel bent van de media weet je hoe het werkt. Wij zijn er in goede maar ook in slechte tijden. Simpel zat. Dan roepen dat je boos bent op de media vind ik echt een dooddoener.”

“Als je leven naar de klote is, wat kan jou het schelen wat jan en alleman van je vindt? Hoge bomen vangen veel wind. Dat is les één vanaf de eerste dag dat je op tv komt. Mensen vinden toch altijd iets van je. Who cares. Maak je druk om jezelf en je eigen omgeving. Verder niet.”

‘Gaat wat ver, hè?’

Mediakenner Marianne Zwagerman vindt dat Linda zich vergaloppeert. “Misschien wist je niet alles van wat je man uitvrat maar nu even alle media als onbetrouwbaar wegzetten gaat wel wat ver hè?”

“Het is aan andere media te danken dat de slachtoffers van de bedrijfscultuur waarin zij ook al veertig jaar op topniveau meedraait, eindelijk worden gehoord. Ze heeft de mond vol van sisterhood en #MeToo, maar het was schone schijn. Alles voor de kijk- en verkoopcijfers.”

Niet netjes

Onderzoeksjournalist Kim van Keken: “Ik snap het verdriet. Maar vind het niet netjes om alle media weg te zetten als niet te vertrouwen. Dat is nogal wat. Zeker in een toch al vrij lastige tijd met fake news-roepers enzo.”

“Ik verwacht iets meer professionaliteit van iemand met zo’n media-imperium. En er hebben heus ook professionals meegelezen. Nogmaals, ik begrijp het verdriet. Maar ben niet mild over dat zinnetje.”

Schuld van ander

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Linda de Mol wist dat Jeroen Rietbergen al twintig jaar 'Vieze Jeroentje' wordt genoemd in Hilversum?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen