Ali B door vrouwen beschuldigd van verkrachting: ‘Ik wil je n**ken’

Ali B is een roofdier dat op slinkse wijze binnen weet te dringen in de privésfeer van jonge vrouwen om hen vervolgens te misbruiken. Dat beeld schetst Tim Hofman in de Voice-special van BOOS.

Ali B en Tim Hofman © Instagram, YouTube

Van de heren die in de veelbesproken Voice-special van het Tim Hofman-programma BOOS worden besproken, komt Ali er verreweg het slechtst van af. De verhalen die vermeende slachtoffers van Ali vertellen zijn misselijkmakend, shockerend en onvergeeflijk. Twee dames uit de special hebben aangifte gedaan van verkrachting.

‘Ik ga aangifte doen’

Het item over Ali B begint met een gesprekje dat Tim buiten heeft met een vermeend slachtoffer. “Ik ga vandaag aangifte doen tegen Ali B. Van verkrachting. (…) Ik wist dat er meer meisjes waren, want dat heeft hij me toen verteld, dat hij dit vaker deed. Maar ik heb ze nooit gevonden.”

Ze durfde eerder niet om aangifte te doen tegen iemand ‘die zoveel geld en macht heeft’. “Ik heb het idee dat dit heel veel teweeg gaat brengen. Niet alleen in mijn eigen leven, maar ook dat ik met deze aangifte hopelijk iets open ga breken voor andere meiden die het heel lang niet hebben gedurfd om aangifte te doen.”

‘Ik wil je neuken’

Een oud-kandidate van The Voice vertelt hoe Ali haar benaderde nadat ze eruit was gestemd. Hij kreeg op een gegeven moment haar adres los. “Toen was hij daar ineens, hij deed heel amicaal. Best wel oké, naar mijn mening. Er was verder totaal geen vreemde sfeer. Op een gegeven moment zei hij echt in een split second van: ‘Ja, ik heb zin om je te neuken.’”

Ze was ronduit verbijsterd. “Toen dacht ik echt: wat is dit?! Ik had echt totaal 0,0 seksuele aantrekkingskracht. Hij zat aan het eind van de bank en ik helemaal aan de andere kant. Ik werd er heel ongemakkelijk van en moest erom lachen. Je wordt er zenuwachtig van als iemand dat zegt.”

‘Ik heb echt zin!’

Ali gaf echter niet op, vertelt ze. “Ik ging eroverheen praten en dacht: ik ga er niet op in. Toen ging hij een beetje zo staan en over zijn benen wrijven en toen zei hij: ‘Ik heb echt zin om je te neuken.’ En toen zei ik van: ‘Nou ja, ik denk dat je maar gewoon moet gaan.’ Ik ben naar de deur gelopen en heb de deur open gedaan. Hij zei niks en toen is hij weggegaan.”

Ze hield rekening met een eventuele verkrachting. “Je bent wel in je huis en je bent wel alleen met hem. Ik ben wel bij de deur gaan staan. Dan kan ik eventueel gelijk naar buiten rennen mocht het gebeuren. Ik heb er wel over nagedacht waar ik zou gaan staan.”

18-jarig meisje

Er komt ook een 18-jarige oud-kandidate aan het woord. Ali zocht contact met haar en na een tijdje nodigde hij haar uit in zijn muziekstudio, zegt ze. “Toen begon hij mij ineens te zoenen. Op dat moment voelde ik me in zo’n positie dat hij zo machtig was in vergelijking met mij, dat ik dacht: wat jij wil moet er nu gebeuren.”

Ze liet het over zich heen komen. “Ik werd verstijfd en toen heeft hij seks met mij gehad. Ik was me daarna beduusd aan het aankleden. Hij ging tegenover mij op een bureaustoel zitten. (…) Hij zei op een gegeven moment: ‘Als je volgend jaar weer meedoet, moet je het even laten weten, want dan kom je bij mij in het team en zorg ik dat je heel ver komt.’

In shock

De jongedame was in shock. “Op het moment dat hij mij begon te zoenen en ik merkte dat hij meer wilde dan dat, was ik eigenlijk zo in shock dat ik geen nee durfde te zeggen en me niet durfde te verzetten en niet durfde te vechten en liet gebeuren wat hij bij me wilde doen. Hij heeft me toen ergens naartoe gereden en me op een taxi gezet. Toen ben ik naar huis gegaan.”

“Ik was 18 en hij in die tijd 32. Hij wist dat hij mij ergens mee naartoe nam waar ik verder niet weg kon. Hij is mij komen halen en ik kon op geen enkele manier weg. Hij weet dat hij een grote naam is in de muziek en hij weet wat dat doet met meisjes die iets willen doen in de muziek.”

Nonchalant

Na afloop deed Ali heel nonchalant, vertelt ze. “Alles was gewoon een soort waas. Op het moment dat hij klaar was, deed hij zó nonchalant alsof er niks was gebeurd. Ik vroeg aan hem: ‘Heb je dit vaker gedaan met andere meisjes?’ Hij zei: ‘Ja, dat doe ik wel vaker.’ Ik zei: ‘Ben je er niet bang dat mensen erachter komen?’ Hij zei: ‘Nee, want niemand gaat jou geloven.’”

Samenvattend? “Acht jaar geleden deed ik mee aan The Voice en toen heeft Ali B mij… Kan ik verkracht zeggen? Het voelt niet oké om dat te zeggen, want het voelt alsof verkracht erger is dan wat er bij mij is gebeurd.”

Tim: “En wat is er bij jou gebeurd?”

Zij: “Wel dat eigenlijk, maar ik vind het lastig om het zo te noemen.”

Regisseur hield het stil

Het 18-jarige meisje vertelt dat ze de seks met Ali aan de kaak heeft gesteld bij een regisseur van The Voice. “Ik heb tegen de regisseur van The Voice verteld – ook vrij feitelijk – dat ik seks heb gehad met Ali. Dat zei ik toen nog op die manier omdat ik het idee had dat het mijn eigen schuld was geweest. Hij reageerde er niet heel erg geschokt op.”

Over deze regisseur zijn volgens Tim ook 15 meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnengekomen.

Condoom

Er komen nog een aantal ervaringen met Ali voorbij in de documentaire. Zo zegt iemand: “Hij dook op mij, pakte een condoom en drong aan op seks. Ik wilde dit niet. Ik had een been in het gips. Bovendien vond ik hem te oud, en hij heeft kinderen. (…) Hij deed toch het condoom om en zei dingen als: ‘Het is zo voorbij, kom op schatje, je maakt me zo geil.’ Toen het klaar was belde hij een taxi en zette hij me daarop naar huis.”

Een ander vertelt dat Ali onverwacht een aantal vingers in haar stak. “Ik zei: ‘Heb je ooit van consent gehoord?’ Hij begon te lachen en maakte me belachelijk.”

BOOS

De aflevering van BOOS:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen