‘Andere slachtoffers Ali B staan op het punt om aangifte te doen’

John van den Heuvel heeft van andere vermeende slachtoffers van Ali B begrepen dat ze op het punt staan om naar de politie te stappen. Dat heeft de misdaadjournalist gezegd in RTL Boulevard.

John van den Heuvel en Ali B © RTL

Er liggen momenteel twee aangiftes van verkrachting tegen Ali B en daar komen er mogelijk nog meer bij, aldus John van den Heuvel. “Ik weet gewoon dat er op dit moment ook nog andere slachtoffers zijn die op het punt staan om in elk geval met de politie te gaan praten en misschien ook wel aangifte te gaan doen”, vertelt hij.

Afschuwelijk

Waar beschuldigen deze slachtoffers Ali van? “Dat betreft eigenlijk dezelfde feiten die nu bij BOOS aan het licht zijn gebracht”, zegt John. Of hij daarmee op de verkrachtingsbeschuldigingen doelt is onduidelijk.

Verslaggever Aran Bade heeft dezelfde informatie als John. “Dan inderdaad andere slachtoffers: ik heb contact gehad met mensen die deze uitzending hebben gekeken, net als wij allemaal, en dat zijn mensen die nog geen aangifte hebben gedaan en die mensen zijn letterlijk misselijk geworden. Ze hebben het uit moeten zetten.”

Flauwgevallen

Dat is heftig, maar het kan nóg erger. “Er zijn ook mensen flauwgevallen, heb ik gehoord. Die zijn ook voornemens om aangifte te gaan doen, wat John ook zegt. Ik denk dat dit nog maar het begin is.”

Aran begrijpt de heftige emoties. “Ik vind het afschuwelijk. Ik heb het ook gekeken, net als jullie. Dat Ali zegt: ‘Ze gaan je nooit geloven!’, dat zegt iets over de gedachte waar hij mee leeft. Dat hij denkt: ik kom ermee weg en ik kan dit gewoon doen.”

Kwaadspekerij

Ali is niet te spreken over de documentaire van BOOS. Aran: “Zijn reactie aan BOOS is ook stuitend, dat het ‘kwaadsprekerij’ is en dat er bij hem en zijn management nooit klachten zijn binnengekomen. Nee, vind je het gek als je zulke termen uitspreekt tegen meisjes die 18 zijn?”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen