Ali B heeft nog één dag rust: ‘Straks heeft iedereen het over hem’

Het is stilte voor de storm voor Ali B. Nu is het nog Jeroen Rietbergen die de headlines beheerst, maar dat duurt niet lang meer. “Na donderdag zal de meeste aandacht naar anderen uitgaan…”

Ali B © William Rutten

Tim Hofman publiceert morgen om vier uur ’s middags de langverwachte aflevering van zijn programma BOOS over het seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik achter de schermen van The Voice of Holland. Zijn bevindingen zijn zó shockerend dat RTL 4 afgelopen weekend besloot om de talentenjacht per direct van de buis te halen.

Kop van Jut

Voor zover bekend zal Tim in zijn reportage drie bekende heren onder vuur nemen: Ali B, Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen. Tot nu toe gaat het vooral over Jeroen, de ex van Linda de Mol die zijn wangedrag ruiterlijk heeft toegegeven. “Maar hij is niet de hoofdpersoon waar het in deze zaak om draait”, zegt een bron tegen De Telegraaf.

Er zitten nog véél ergere dingen aan te komen, aldus deze ingewijde. “Jeroen is tot donderdag de Kop van Jut, maar daarna zal de meeste aandacht naar anderen uitgaan en heeft niemand het meer over hem.”

Ali onder vuur?

Over wie het dan wel zal gaan? De Telegraaf hoeft er niet naar te gissen: “Ali B is al jaren als coach aan het programma verbonden en zou gedurende meerdere seizoenen zijn boekje, ver, te buiten zijn gegaan.”

Ook Albert Verlinde denkt dat Ali B straks degene is die de meeste dirt over zich heen krijgt. “Ali B schijnt het heftigste te zijn van alle verhalen die er zijn”, aldus de showkenner.

Aangifte

Voor zover bekend is Ali de enige Voice-medewerker tegen wie aangifte is gedaan. Volgens John van den Heuvel betreft het een aangifte van een zedenmisdrijf.

Tim: “Wat wij erover kunnen zeggen is dat de vrouw die aangifte heeft gedaan bekend is bij onze redactie. Haar verhaal is onderdeel van het onderzoek dat wij doen naar vermeend seksueel overschrijdend gedrag en vermeend machtsmisbruik bij The Voice.”

BOOS

De aflevering van BOOS over het misbruikschandaal rond The Voice is morgen om 16.00 uur te zien op het bijbehorende YouTube-kanaal. Het programma wordt niet uitgezonden op televisie.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tim Hofman voor de doodsteek van Ali B’s carrière gaat zorgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen