‘Ali B heeft zich erger misdragen dan vieze geliefde Linda de Mol’

Ali B speelt veruit de grootste rol in de reportage van Tim Hofman over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Dat heeft Albert Verlinde vernomen van bronnen rondom Tim.

Ali B © Videoland

Ali B, Jeroen Rietbergen (de geliefde van Linda de Mol) en Marco Borsato zijn naar verluidt de hoofdrolspelers in de onthullende aflevering van het Tim Hofman-programma BOOS over het misbruikschandaal bij The Voice of Holland. “Ali B schijnt het heftigste te zijn van alle verhalen die er zijn”, zegt Albert Verlinde in Shownieuws.

‘Het is zó brutaal’

Van deze drie heren zwijgt Marco, bekent Jeroen en ontkent Ali. En dat terwijl Ali voor zover bekend de enige is tegen wie aangifte is gedaan bij de politie. Misdaadjournalist John van den Heuvel schreef gisteren op de Telegraaf-site dat er aangifte is gedaan van verkrachting, maar later paste hij dat aan in ‘zedenmisdrijven’.

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds: “Maar die ontkent zó nadrukkelijk, hè? Dat is zo brutaal als dat echt het geval is.”

Ali’s wangedrag

Albert heeft een van de bronnen van Tim gesproken. “Ik heb iemand gesproken die achter de schermen werkt bij het programma. Een vrouw die anoniem wil blijven. Ze is ook een van de bronnen waar Tim mee gesproken heeft, dus ik zat behoorlijk dichtbij het vuur vandaag.”

Volgens deze bron vond Ali’s wangedrag tot voor kort nog plaats, maar de rapper ontkent stellig. Albert: “Honderdduizend miljard keer nee zegt hij eigenlijk. Misschien denkt hij dat de aanval de beste verdediging is.”

‘Grote pik’

Het zijn niet alleen BN’ers die zich hebben misdragen bij The Voice, weet Albert. “Bij de productie worden er ook mensen genoemd in dit verhaal. Eén van de meest specifieke voorbeelden die ik kreeg is dat er tegen een meisje van 15, een deelneemster, gezegd is door een van de productiemedewerkers dat die ‘een enorm grote pik heeft’.”

“Als je die cultuur met elkaar ontwikkelt hebt in het programma en dat tien jaar volhoudt, want daar komt het op neer als Ali B het nog steeds doet, dan is er echt iets aan de hand. Ik denk dat iedereen zich daar een beetje heilig voelt of denkt dat daar alles maar kan of normaal is.”

Geen relatiebreuk

Breghje Kommers, de vrouw van Ali B, blijft achter haar man staan. Ze wil niet op de aantijgingen reageren, maar: “Ik wil wel bevestigen dat we niet uit elkaar zijn. Voor de rest doe ik geen uitspraken en ook in de toekomst niet.”

De vrouw die aangifte heeft gedaan tegen Ali heeft overigens ook meegewerkt aan de uitzending van Tim Hofmans programma BOOS. “Haar verhaal is onderdeel van het onderzoek dat wij doen naar vermeend seksueel overschrijdend gedrag en vermeend machtsmisbruik bij The Voice”, aldus de programmamaker.

BOOS

BOOS wordt donderdag om 16.00 uur online geplaatst op YouTube.

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen