‘Linda de Mol en Marco Borsato-interview nu in heel ander daglicht’

Het was het slechtste interview van 2021: het tv-onderonsje van de goede vrienden Linda de Mol en Marco Borsato. Met de kennis van nu komt dat vraaggesprek in een heel ander daglicht te staan.

Marco Borsato en Linda de Mol © Roy Beusker

Marco Borsato legde vorig jaar maart in een groot tv-interview met Linda de Mol uit waarom hij jarenlang zo ontzettend moest vreemdgaan van Leontine. Ze zaten namelijk in een intimiteitsvacuüm en daar wist zijn klein cannolo geen raad mee. Hij hopte van matras naar matras, totdat het allemaal ontdekt werd. Toen hopte hij naar zijn verdrietholletje.

Terug in holletje

Met hun dertig jaar vriendschap wist Linda hem op een gegeven moment behendig uit dat holletje te trekken. Marco huilde even flink uit op de tv-bank van Linda, die een uur lang begripvol aan het knikken was. Waarom er geen enkele kritische vraag uit haar mond kwam? Omdat haar ‘moreel kompas‘ zo goed afgestemd staat. “Daar hou ik me altijd aan.”

Nou ja, altijd… Behalve in 2016 dan, toen ze het seksuele wangedrag van haar lover Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland in de doofpot stopte en die jarenlang samen met haar broer John de Mol secuur bewaakte. Nu, ruim vijf jaar later, is dat wangedrag van Jeroen aan het licht gekomen en kan Linda haar eigen verdrietholletje graven.

Ander daglicht

Door het Rietbergen-schandaal komt het interview van Linda met Marco opeens in een heel ander daglicht te staan. Wat niemand tijdens dat vraaggesprek wist, is namelijk dat Linda zelf óók getrouwd was met een soort Marco, maar dan eentje die in de overdrive zat. En maar begripvol knikken. Tjongejongejonge…

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn: “Wat wel heel opvallend is, is dat we nu op een nóg andere manier naar haar interview met Marco Borsato gaan kijken.”

Therapiesessie

Het was achteraf gezien wel een heel merkwaardige setting, aldus Wilson. “Marco was natuurlijk onderdeel van The Voice jarenlang. We weten niet of hij weet wat er allemaal achter de schermen gebeurd is, maar zij heeft als een soort slachtoffer van een man die dus aan de lopende band vreemdgaat een vreemdganger moeten interviewen.”

Verslaggever Jordi Versteegden: “Ja, achteraf gezien was het misschien een soort van therapiesessie, dat ze bij elkaar het verhaal kwijt konden. Dit hele interview had nooit moeten plaatsvinden. Dat wisten we natuurlijk al op het moment dat we zagen dat het kritiekloos was, maar met deze gedachtegang erbij had het al helemaal niet moeten plaatsvinden.”

Dat Linda achteraf aangaf dat ze geen kritische vragen wilde stellen ‘omdat dat niet bij haar past’, vindt Jordi met de kennis van nu heel begrijpelijk. “Ja, dát snap ik nu!”

‘Hilaar!’

Yvonne Coldeweijer ziet bij veel mensen het kwartje vallen. Zij zegt: “Jeroen Rietbergen heeft dus natuurlijk jarenlang als bandleider in de band gespeeld van Stalko! Nou, bij mensen valt ook even het kwartje, van: daarom was dat interview zo slecht! Wat Linda met Stalko deed… Ja, wat ga je doen als je weet dat je eigen man precies dezelfde dingen loopt uit te vreten? En dat gaat dan elkaar interviewen! Hilaar!”

Het is eigenlijk de ultieme vernedering van Linda, aldus Yvonne. “Ik ga je zeggen: Stalko en Jeroen hebben echt die shit van elkaar afgekeken hoor. Dat is twee handen op een buik, echt. Die hebben aan elkaar het grootste voorbeeld gehad.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marco Borsato en Jeroen Rietbergen waren volgens Yvonne Coldeweijer twee handen op een buik. Denkt u dat ze van elkaars wangedrag wisten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen