Aangifte tegen Ali B in misbruikzaak The Voice, rapper ontkent alles

Een oud-kandidaat van The Voice of Holland heeft aangifte gedaan tegen Ali B. Hij heeft zich volgens de aangifte schuldig gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag, meldt RTL Boulevard.

Ali B © Instagram, William Rutten

Er gaan al enkele weken heftige geruchten over seksueel grensoverschrijdend gedrag door Ali B, maar nu ligt er ook een aangifte. Althans: het OM wil slechts bevestigen dat er een aangifte is binnengekomen wegens seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice, maar volgens bronnen van zowel De Telegraaf als RTL Boulevard betreft het Ali B.

Ali ontkent alles

Ali ontkent de beschuldigingen. Hij laat via de Instagram-pagina van zijn eigen managementbureau weten: “Wij hebben kennisgenomen van het nieuws van The Voice. Er is nog veel onduidelijk. maar 1 ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af.”

Het lijkt er echter op dat Ali’s carrière aan de rand van de afgrond staat. De aflevering van het Tim Hofman-programma BOOS over het misbruikschandaal bij The Voice gaat volgens Yvonne Coldeweijer voor een belangrijk deel over de rapper. “Er is geen weg meer terug voor Ali B.”

En het AD meldt: “Deze site heeft diverse bronnen, die bij het programma betrokken zijn, gesproken. Zij beweren dat Ali B zich ook schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.”

Aanranding

Het tv-programma RoddelPraat, dat ook de zaak-Marco Borsato aan het licht heeft gebracht, meldde twee weken geleden dat Ali zich schuldig zou hebben gemaakt aan aanranding. Ali en collegarapper Brownie Dutch zouden twee jonge meiden naar Ali’s muziekstudio hebben meegenomen na een avondje stappen.

Eén van de meiden werd daar naar eigen zeggen ongewenst gezoend door Ali. “Ik ben met Ali meegelopen naar achter dat glas waar je altijd moet staan om te zingen en toen zoende hij met mij. Ik zei tegen hem: ‘Wat doe je? Je hebt vrouw en kinderen.’ Hij zei: ‘Ja, wat maakt het uit? Ik wil niet dat je praat over mijn gezin.’”

Chantal in shock

The Voice-presentatrice Chantal Janzen is ondertussen in shock over alle misbruikverhalen rondom haar programma. “Geschokt over de berichten omtrent The Voice.Sterkte aan alle betrokkenen.”

“Schande voor de hardwerkende mensen aan en in dit programma die hier niets van weten en niets mee te maken hebben. Onderste steen moet boven.”

Waylon en Glennis

Waylon is ook verbijsterd, zegt zijn manager. “Waylon heeft hier niks mee te maken. Dit is ook bevestigd vanuit RTL. Uiteraard vindt ook Waylon dit een hele kwalijke zaak.”

En de manager van Glennis: “Glennis is op de hoogte. We weten wat er in de media staat, maar meer ook niet. Glennis is net een nieuwe coach, dus weet net zoveel als iedereen. Meer kunnen en willen we er niet over zeggen.”

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de misbruikzaak al lang bekend was bij medewerkers van The Voice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen