Johan Derksen boos: ‘Angela de Jong voert hetze tegen John de Mol’

Johan Derksen begint zich steeds meer te ergeren aan de kritische houding van Angela de Jong ten opzichte van zijn werkgever John de Mol. “Ze heeft een obsessie voor hem. Het is een hetze!”

Angela de Jong en Johan Derksen © RTL, SBS

Het is geen geheim dat Johan Derksen goed door een deur kan met John de Mol. Hij uit af en toe wel kritiek op de mediamiljardair, ook over zijn Talpa-boycot van Angela, maar hij verdedigt hem ook vaak genoeg. Zelfs in het huidige misbruikschandaal rondom The Voice of Holland zegt Johan begrip te hebben voor Johns doofpot.

Obsessie voor John

Wie daar absoluut géén begrip voor heeft, net als de meeste andere mensen, is Angela de Jong. Zij schrijft vernietigend over de houding van John en noemde hem gisteren zelfs een laffe hond.

Dat schiet bij Johan in het verkeerde keelgat. “Kijk, ik heb vandaag naar Wilders zitten kijken en die heeft een obsessie voor de islam. En Angela de Jong heeft een obsessie voor de familie De Mol, want als ik haar columns lees – en ik lees ze graag hoor, want ze is heel belangrijk voor het AD – dan deugt er helemaal niets aan alles wat John de Mol doet.”

Angela’s hetze

Angela doet alsof John de slechtste man ter wereld is, briest Johan. “Zelfs als haar column over een heel ander onderwerp gaat, komt in de laatste regels toch John de Mol weer voorbij.”

Collega Wilfred Genee: “Heb je echt dat gevoel?”

Johan: “Ja, ja, ja, het begint op een hetze te lijken en wat ik haar kwalijk neem: ik las vandaag dat seksuele intimidatie de smeerolie is voor de commerciële televisie, zoiets maakte ze ervan. Nou, wij zitten hier: ik 24 jaar en jullie 2 jaar minder, maar ik heb nog nooit iets van seksuele intimidatie gemerkt hoor.”

‘Ze is welkom’

Wilfred: “Jij vindt dat ze De Mol te veel zoekt?”

Angela: “Ja, ik vind het hetzerig worden. Ze heeft weleens bij ons gezeten toen jij nog die afschuwelijke talkshow had en toen zei ze ook dat John de Mol zich overal mee bemoeide. Nou, hoe vaak hebben wij John de Mol gezien?”

Wilfred: “Nee, niet. Het lastige is nu wel in deze discussie dat je gelijk denkt dat we het voor hem opnemen.”

Tja, nogal evident. Johan weet immers dondersgoed dat zo’n beetje alle Talpa-medewerkers fungeren als marionetten van John. Het zou bijvoorbeeld niemand verbazen als John de autocueteksten van Shownieuws schrijft. En een hetze? Heet dat ook zo als Johan weer eens losgaat op Mark Rutte of Louis van Gaal?

Angela aan tafel

Overigens is Angela welkom om eens aan te schuiven in VI Vandaag. “Ze is van harte welkom, onze Angela. Ze mag van mij schrijven wat ze wil, maar als lezer mag ik ook een mening vormen erover.”

Vorige maand heeft Angela de uitnodiging om af en toe aan te schuiven bij VI geaccepteerd. “Ik heb ze vriendelijk laten weten dat als de aanleiding daar is en ze bellen, dat ik best een keer aan wil schuiven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen verdedigt John de Mol aan de lopende band. Een afknapper?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen