Rudolph van Veen wil nooit zin met ‘ik’ beginnen: ‘Ik ben heel streng’

Rudolph van Veen vindt het belangrijk om niet al te ikkerig door het leven te gaan. Hij heeft voor zichzelf dan ook de regel dat hij nóóit een zin met ‘ik’ begint. “Ik leg mezelf strenge regels op.”

Rudolph van Veen © YouTube

Het is voor Rudolph van Veen belangrijk om als beroemde kok niet al te egocentrisch door het leven te gaan. Hij heeft daarom diverse leefregels opgesteld die hem daarvoor moeten behoeden. Hij vertelt er dit weekend over in een interview met het AD, voor een gezondheidsrubriekje van de krant.

Nooit met ‘ik beginnen’

Op de vraag wat Rudolph ‘lastig’ vindt, antwoordt hij: “Niks. Hoewel, ik leg mezelf strenge regels op: nooit een zin met ik beginnen, nooit je armen over elkaar, alles opruimen. Ik kan me al storen aan een slordig opgehangen jas. Maar het is niet dwangmatig hoor.”

Geestelijk zit Rudolph dus enigszins met zichzelf in de knoop, maar hoe gaat het fysiek met hem? Nou, heel redelijk. Het is alweer twintig jaar geleden dat hij zijn ergste medische ervaring had: er werd toen een verdacht plekje op zijn borst weggesneden. “Ik viel bijna flauw, ze gaven me snel een kalmerend middel.”

Antibioticakerst

Begint Rudolph nou alweer een zin met ‘ik’? Gaat allemaal niet zo lekker. Afijn: terug naar zijn gezondheid. Deze kerst zit Rudolph onder de antibiotica, omdat hij last heeft van maagzuur. “Ben aan een kuur begonnen om de bacterie te bestrijden die dat wellicht veroorzaakt. Zodat ik niet de rest van mijn leven maagzuurremmers hoef te slikken.”

Door dat maagzuur heeft Rudolph moeite om ’s avonds te dineren. “Ik begin liever om drie uur ’s middags, om tot acht uur door te gaan. Dan hoef ik het die nacht niet te bekopen.”

Ikke ikke ikke

Heeft Rudolph misschien nog iets anders te melden? “Ik zou heel goed kunnen uitslapen, maar heb zelden de gelegenheid.”

Nou, hartstikke interessant allemaal. Het wordt tijd dat iemand Rudolph weer aan zijn eigen ik-regel herinnert.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Rudolph van Veen een leuke tv-persoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen