Bram Moszkowicz vindt Thierry Baudet heel intelligente man

Bram Moszkowicz vindt Thierry Baudet een heel intelligente man. Hij vindt het een gotspe dat de politicus antisemitisme verweten wordt. “Hij is veel te intelligent om een antisemiet te zijn.”

Thierry Baudet en Bram Moszkowicz © RTL, SBS

Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, wordt door critici beschuldigd van antisemitisme. Bram Moszkowicz, die van Joodse afkomst is, vindt dat onzin. Ze praten er samen over in de nieuwste editie van weekblad Privé. Voor dat blad speelt Bram af en toe journalist, tussen al het geroddel in Shownieuws door.

Bram verdedigt Thierry

De dingen die Thierry naar zijn hoofd geslingerd krijgt, storen Bram mateloos. “Mensen praten wel eens over je en dan zeg ik: “Baudet is veel te intelligent om een antisemiet te zijn.’ Destijds gingen er verhalen dat er mensen binnen je club andere gedachten hadden.”

Daarop antwoordt de politicus: “Het doet mij verdriet als men dat daadwerkelijk denkt. Veel beschuldigingen zijn te kwader trouw, maar ik wil het graag uit de lucht hebben en herken mij ook niet in deze aantijging.”

Zo homo als een deur

Thierry trekt zich er helemaal niets van aan. “Er wordt hier weleens een grapje gemaakt of een opmerking, maar het idee dat wij of ik mensen, Joden in dit geval, zouden veroordelen op wie ze zijn… dat staat zo ver van mij vandaan. Daarom heb ik er nooit wat achter gezocht als iemand er een geintje over heft gemaakt.”

Hem wordt ook homofobie verweten. “Ik heb een jongen voor mij werken, die is zo homo als een deur. Vaak genoeg wordt er een grapje gemaakt, meestal door hemzelf, over zijn geaardheid. Dat is zelfspot. Ik heb ook Joodse mensen voor mij werken.”

‘Ik ben goed met Wilders’

Overigens laat Bram ook weten een goede verstandhouding te hebben met Geert Wilders. “Heb je eigenlijk echte vrienden op het Binnenhof? Ik ben goed met Geert Wilders, die mij weleens heeft verteld geen vrienden te hebben binnen het gebouw.”

Thierry daarop: “‘Op onze eigen afdeling in de Tweede Kamer voel ik mij het best. Maar zodra je dan de gang op loopt, is de sfeer doorgaans gespeeld vriendelijk. Dat vind ik nog erger dan gewoon ronduit eerlijk vijandig.”

Privé

Het interview van Bram Moszkowicz met Thierry Baudet kunt u lezen in de nieuwste Privé. Abonneren kan hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen