Mathilde Santing over Borsato-rel: ‘Wacht maar, het komt boven water’

Mathilde Santing heeft er vertrouwen in dat journalisten onderzoek doen naar de geruchten over Marco Borsato. “Wacht maar af. Het misbruik komt allemaal boven water”, zegt de zangcoach.

Mathilde Santing en Marco Borsato © RTL

Het is buitengewoon merkwaardig hoe lang Marco Borsato de bizarre geruchten aan zijn adres laat doorsudderen. Volgens de kijkcijferhit RoddelPraat heeft hij zich grensoverschrijdend gedragen tegen meisjes van 13 en 15 jaar oud. Na anderhalve week wachten heeft hij aan Boulevard laten weten dat hij met een verklaring komt. “Als het hem uitkomt.”

‘Wat naar voor haar’

De bekende zangcoach Mathilde Santing, die vroeger een hit had met Wonderful Life, gooide gisteren een behoorlijke steen in de vijver door de ervaring van een van haar jonge leerlingen te delen. Dat meisje is ook een keer naar zo’n Voice-barbecue van Marco gegaan en ‘haatte‘ de zanger daarna, zegt ze.

“Wat naar voor haar…”, merkt GTST-bekendheid Babette van Veen op. Mathilde vervolgens: “Dit was een exceptioneel slim en weerbaar meiske, hoor. Er is haar zeker zelf niks overkomen. Maar het is me altijd bijgebleven die bijtende opmerking. Dus checkte ik of zij wat had gemerkt en kreeg toen deze reactie.”

Geheimhouding

Mathilde heeft haar tweet over de ervaringen van haar leerling met Marco en zijn Voice-barbecue weer verwijderd. Dat heeft volgens haar te maken met een zogeheten non-disclosure agreement (NDA), oftewel een geheimhoudingsverklaring die door deze voormalige kandidate van The Voice Kids is getekend.

Dit meisje mag niet zomaar haar ervaringen met Marco delen, legt Mathilde uit. “Het is zo dat in de contracten altijd een NDA staat met forse financiële repercussies bij schending van deze afspraak. Het heeft me als ‘door de wol geverfde’ zangeres altijd verontrust en verwonderd dat ouders ze zo goedgelovig ondertekenen en kun kinderen overleveren aan een ijskoud commercieel circus.”

‘Komt boven water!’

Het stoort Mathilde enorm dat eventuele slachtoffers zich gehinderd kunnen voelen door deze geheimhoudingsverklaringen. “Gepleegde strafbare feiten zijn voor slachtoffers vaak moeilijk te melden. NDA’s dwingen stilte van ‘getuigen’ af.”

Ze denkt dat journalisten het uiteindelijk wel boven water krijgen. “Wacht maar af. Het misbruik komt allemaal boven water. In Hollywood, in de Katholieke kerk, danswereld, conservatoria, toneel- en kleinkunst-opleidingen, turnsters en een Chinese tennis-ster is zoek na onthulling. Het is bij de wilde spinnen af.”

‘Marco wil schikken’

Mathilde verwacht dat Marco wil gaan schikken, zodat er niets naar buiten komt. “Er zal geprobeerd worden om te schikken. Met een NDA. Dus radio-stilte. Natuurlijk kan Borsato gechanteerd worden met een tape. Zeker als die al in verkeerde handen is.”

“Ik ben het met Yvonne Coldeweijer eens. We wachten wat de meisjes willen en wat journalisten kunnen vinden. (…) We wachten op feiten.”

Alles over de Marco Borsato-rel kunt u hier lezen.

Tweet

De verwijderde tweet van Mathilde:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Indien het niet waar is: denkt u dat Marco Borsato het zelf alleen maar ergert maakt door er zo bizar lang over te zwijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen