Vreselijk: dochter Daphne Deckers loopt twee rollen mis door corona

Het coronaleed bij de BN’ers is niet te overzien. Ditmaal wordt het gezin van Daphne Deckers getroffen. Volgens de schrijfster is haar dochter Emma al twee Amerikaanse acteerrollen misgelopen.

Daphne Deckers © NPO

Daphne Deckers en haar man Richard Krajicek kunnen hun kinderen dankzij hun miljoenenvermogen een onbezorgd leven bezorgen. Zo heeft dochter Emma (23) een peperdure acteeropleiding in Los Angeles gevolgd en hoopt zij nu door te breken als Hollywood-ster. Maar corona zit haar doorbraak als de nieuwe Julia Roberts in de weg.

Twee rollen

Emma is ‘verhuisd’ naar Los Angeles, maar mag niet meer terug. “Ik wacht nu op mijn green card, tot die tijd mag ik Amerika niet in. Ik zou hem eigenlijk al moeten hebben, maar ja, corona… Nu studeer ik dus in Amsterdam. Ik wil uiteindelijk een eigen productiemaatschappij opzetten en leer nu over het zakelijke aspect ervan”, zegt ze in Vrouw.

Verstandig, zegt Daphne. Maar ze wijst er ook op hoe ernstig haar dochter getroffen wordt door de coronapandemie. “Ook zuur: Emma heeft al twee rollen gemist doordat ze hier zit.”

‘De dochter van’

Waarom denkt Emma eigenlijk dat ze een kans maakt in Hollywood? Volgens Daphne kan ze nu heel goed Engels spreken. “Ze nam lessen bij een dialoogcoach waardoor ze nu niet van echt te onderscheiden Amerikaans spreekt. Belangrijk, want dan hoef je niet altijd de Poolse nanny te spelen.”

Als ze al een rol krijgt natuurlijk. Voor lange acteerklussen in Nederland haalt Emma in elk geval haar neus op: “Hopelijk kan ik hier wat kortere rollen doen, of een film, want me te lang vastleggen kan ik niet: die green card gaat er komen. Maar als er iets op mijn pad komt, graag!”

Privilege

Ah, Emma wil eventueel wel even een Nederlandse film tussendoor doen. Kan haar moeder niet iemand bellen? Daphne: “Ik ken een hoop mensen, maar niet veel in de acteer- of theaterwereld. Het is echt niet zo dat ik mensen kan bellen van: ’Ik heb nog een dochter, heb je niet een rol voor haar?’”

Het stoort Emma mateloos als dat gesuggereerd wordt. “Hier deed ik ooit auditie, kwam uit duizenden bij de laatste twee en hoorde: ’Is dat niet omdat je de dochter van bent?’ Ik was vier auditierondes door en had keihard mijn best gedaan!”

Vrouw

Het onderonsje tussen moeder en dochter Deckers kunt u lezen in het Vrouw-katern van De Telegraaf. Moeder en dochter Deckers poseren hier op Instagram.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Emma Deckers vindt het niet eerlijk dat ze steeds als 'dochter van' gezien wordt. Ze zou het allemaal op eigen kracht doen. Wie denkt u dat haar peperdure acteerstudie betaalt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen