Linda de Mol reageert op lage kijkcijfers: ‘Had wel meer verwacht’

Linda de Mol reageert voor het eerst op de lage kijkcijfers van haar meest recente programma De Dating Quiz. “Ik had wel stiekem gehoopt dat de kijkcijfers wat hoger waren”, zegt ze eerlijk.

Linda de Mol en De Dating Quiz © Roy Beusker

Ook wel eens verfrissend: Linda de Mol geeft ruiterlijk toe dat de kijkcijfers van haar laatste programma De Dating Quiz wat tegenvielen. De slotaflevering scoorde vorige week 765.000 kijkers en 13 procent marktaandeel en dat was dan nog een van de betere scores. Zwaar teleurstellend natuurlijk voor iemand die de tv-koningin genoemd wordt.

Linda hoopt op meer

Hoe kijkt Linda daar zelf naar? Ze is er opvallend eerlijk over tegen De Telegraaf en daarmee scoort de presentatrice toch wel wat punten. “Ik had wel stiekem gehoopt dat de kijkcijfers wat hoger waren. Ik zit sowieso op die zondagavond natuurlijk tegenover de hele grote traditionele klassiekers die gigantisch scoren.”

Zondagavond is traditioneel gezien een lastige avond, legt Linda uit. “Je hebt op zondagavond Heel Holland Bakt, Boer Zoekt Vrouw, Wie is de Mol, Expeditie Robinson, wat heb je niet? Het is per definitie al best een lastige uitgangspositie en daar kwam dit jaar ook nog Max Verstappen bij.”

Max komt hard binnen

Max deelde met zijn races rake klappen uit aan het zondagamusement. “Die had ik nog even niet zien aankomen van links en die kwam ook heel hard binnen. Ik had wel gehoopt dat het iets hoger gescoord had. Realistisch was ik er niet van uitgegaan dat ik dik boven de miljoen zou scoren, maar zo rond de 900.000 had ik wel gehoopt.”

Krijgt De Dating Quiz een vervolg? “We moeten er over na gaan denken of we het programma nog een keer gaan doen en zo ja, moeten we dan dingen aanpassen? Daar heb ik nog niet heel erg over nagedacht, want we gaan nu kijken of we überhaupt nog een tweede seizoen willen doen. Ik zou het wel willen. Ik vind dat het een tweede kans verdient.”

Veel kritiek

Linda heeft veel kritiek gekregen op De Dating Quiz, omdat het zo’n oubollige en niet-verrassende show is. Vroeger liep ze altijd een beetje op de troepen vooruit. “Kennelijk heeft zelfs zij niemand in haar omgeving die nog kritisch tegen haar durft te zijn”, concludeerde Angela de Jong.

En Privé-bobo Jan Uriot merkte op: “Het is natuurlijk een beetje wat Carry Tefsen veertig jaar geleden al deed en dat is ook het punt dat ik een beetje wil maken, want ik gun haar gewoon betere programma’s.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol wil ondanks de lage kijkcijfers verder met De Dating Quiz. Goed plan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen