Lex Uiting spreekt van ‘kopdoeken’: BN’ers cancelen RTL Boulevard

Lex Uiting zorgt voor woede door in RTL Boulevard bloedserieus te spreken over ‘kopdoeken’ en ‘kopvodden’. Soundos El Ahmadi is er klaar mee en krijgt steun van onder meer Glennis Grace.

Lex Uiting en Soundos El Ahmadi © RTL, NPO

Eén van de onderwerpen in RTL Boulevard was gisteren de controverse rondom de tv-familie Meiland. Zij worden gecanceld door het ene na het andere bedrijf vanwege islamkritische uitspraken. Het nieuws werd besproken door presentatrice Bridget Maasland, verslaggever Aran Bade en inval-Ikink Lex Uiting.

Kopdoeken

Aran geeft aan voor het imago van de Meilandjes te vrezen. “Dit knaagt een beetje aan de likeability van de familie Meiland.”

Daarop komt Lex met zijn gewaagde uitspraak over hoofddoeken: “Of misschien vinden de kijkers en de fans van de familie Meiland, en de kijkers van SBS, juist ook wel een beetje dat zij hier een punt heeft met die kopdoeken. Of die hoofddoeken.”

Aran: “Hoofddoeken, ja.”

Bridget: “Hoe noem jij dat nou?!”

Limburgs

Lex trekt zijn woorden onmiddellijk in: “Ja, excuus, nee.”

Bridget: “Ja, misschien is dat Limburgs, dat weet ik niet.”

Lex: “Nee, zeker niet.”

Aran: “Wat Lex aanstipt: het is zó erg gevoelig. Dat merk je vandaag ook. De mensen durven zich niet meer uit te spreken. De familie Meiland durft het wel over de hoofddoeken en mensen in boerka’s, die zij pinguïns noemt.”

‘Mag niets meer zeggen!’

Even later merkt Aran op: “Ik weet van Erica dat dit aan haar knaagt. Ze heeft ook doodsbedreigingen gehad, ze heeft er slecht van geslapen. Het zegt ook wel iets over de cultuur nu: je mag bíjna niets meer zeggen en heel veel mensen durven ook niets meer te zeggen.”

Daarna blijkt dat Lex’ uitspraak toch geen slip of the tongue was: “En ik mag niet eens kopvodden zeggen!”

Aran: “Nee, dat is gelijk een probleem, Lex, als je dat zegt. Het is echt een open zenuw en ik verbaas me daar vandaag ook wel over.”

Soundos woest

Cabaretière Soundos El Ahmadi vindt het ongelooflijk. “Nee! Je mag zeggen wat je wilt! Je moet alleen niet schrikken en janken dat mensen terug praten DIE NIET OP JOU LIJKEN! Dat is de irritatie toch? Lex Uiting die expres 2 keer kopdoeken zegt en grinnikt is niet funny. Anti-islam mainstream maken of salonfähig is niet funny.”

“En ja, mensen zeggen daar iets van. Zoals ik. En dat mag. Maar ik heb het al duizend keer gezegd. Dit krijg je als je 0 diversiteit hebt bij een programma zoals RTL Boulevard voor de schermen maar ook vooral achter de schermen. Maar ondertussen wel grote mond hebben over de maatschappij terwijl de maatschappij totaal niet terug te zien is in hun programma.”

Feiten

Soundos wijst er waarschijnlijk op dat RTL Boulevard zelf enorm wit is, maar wel continu met een opgeheven vinger wijst naar niet-diverse media of zanggroepjes. “Heb ik trouwens keer tegen ze gezegd en dat werd mij totaal niet in dank afgenomen. Feiten. Dat mag je niet zeggen.”

“Ik mag minder zeggen, maar ze mogen wel over jouw ass lullen en je dehumaniseren met een woord als kopdoek. Je bent niet funny, Lex Uiting. Je bent niet ‘lekker aan het schuren’. Je bent een onderontwikkelde man die in paniek is omdat hij te weinig talent heeft. En ja, dat mag ik zeggen. Challas!”

De tirade van Glennis wordt gesteund door meerdere BN’ers, waaronder Alkan Çöklü (GTST), Hila Noorzai (EenVandaag), Glennis Grace (Soundmixshow), Robin Martens (GTST) en Fatima Elatik (ex-PvdA).

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen