Hypocriet: uitgerekend RTL Boulevard kritisch over ‘te wit’ K3

De sterren van RTL Boulevard vinden het schandalig dat de meidengroep K3 straks wéér uit drie witte meiden bestaat. “Het is toch bizar dat de beste mensen dan toch allemaal weer in dat plaatje vallen?”

RTL Boulevard © RTL Boulevard

Bijna niemand weet het, maar momenteel loopt er een talentenjacht op SBS 6 waarin een nieuw lid van de meidengroep K3 wordt gezocht. De finalisten die nog in de race zijn zijn allemaal wit en blond. Schandalig, vindt RTL Boulevard. “Je zegt dat er een bepaald beeld bij K3 hoort, maar moet je niet juist van dat beeld af?”, aldus presentator Daan Nieber.

‘K3 niet divers!’

Jurylid Samantha Steenwijk zegt daarop dat je niet zomaar iedereen in dat meidengroepje kan gooien. “Er hangt ook een imago om zo’n groep heen, dus ik weet niet of daar per se een ander… Dan zou je een heel ander groepje op kunnen richten.”

Bridget Maasland: “Dat is wel deze tijd, toch?”

Samantha: “Dat klopt, maar je moet het echt geloven: er was ook een donker meisje die in de kwartfinale eruit ging en toen zei Gordon inderdaad van: ‘Ja, je bent zo leuk voor de diversiteit. Wat jammer dat je nu ondermaats presteert.’”

Donkere zeemeermin

Je moet gekleurde kandidaten niet voortrekken, vindt Samantha. “Moet je dan iemand erin houden die ondermaats presteert, maar een donkere huidskleur heeft? Dat zou natuurlijk het omgekeerde zijn.”

Bridget: “Dat ben ik met je eens, maar ik vind wel: het is natuurlijk een groepje voor jonge kids, waar ze mee opgroeien. Dan wil je wel ergens een bepaalde herkenbaarheid. Er zit in Disney-films nu ook een donkere Zeemeermin, waar je je aan kunt optrekken.’

Samantha: “Dat was zeker een optie, maar dan iemand wel presteren en goed genoeg zijn. Uiteindelijk moet de beste winnen.”

Bizar

Daan vindt het eigenlijk niet kunnen. “Maar het is toch bizar dat de beste mensen dan toch allemaal weer in dat plaatje vallen? Er was dus genoeg aanbod.”

Samantha: “Dat klopt, daar ben ik het helemaal mee eens, maar zij hebben het meest constant gepresteerd en het meest progressie gemaakt. Het is nou eenmaal zo. Qua diversiteit hebben we genoeg gezien in het programma en het had onwijs leuk geweest als iemand het verschil had kunnen maken, maar deze vier waren gewoon beter.”

Wit Boulevard

De Boulevard-bezetting was tijdens het vingerwijzen zelf ook volledig wit. Op de deskundigentribune zaten nog Kees van der Spek en Nikkie Plessen, die wijselijk haar mond hield.

Het deskundigenteam van RTL Boulevard is, op Giorgio Hokstam na, sowieso volledig wit. Giorgio werd afgelopen zomer in blinde paniek aangenomen door de redactie. Eerder bekende het programma al dat er slechts twee niet-witte mensen op de redactie werken. “Er moeten ook meer homo’s komen, haha. Nee hoor, daar zitten er al 35 van.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het witte RTL Boulevard beschuldigt K3 ervan te wit te zijn. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen