Meilandjes ook gedumpt door Nivea en HelloFresh: ‘Dit is geweldig!’

De Meilandjes worden door steeds meer bedrijven gecanceld vanwege hun islamkritische houding. Na Hallmark en Emma Matrassen, nemen nu ook Nivea en HelloFresh afstand van de tv-familie.

Maxime en Erica Meiland © SBS

Erica Meiland heeft kritische uitspraken gedaan over de islam, die zijn onderstreept door haar dochter Maxime. Het is nu Maxime die de hardste klappen opvangt: zij ziet na Emma ook haar samenwerkingen met Nivea en HelloFresh in het water vallen. Regelmatig plaatste Maxime’s gesponsorde posts voor deze bedrijven op Instagram.

HelloFresh cancelt Maxime

Hoewel HelloFresh zich in de media op de vlakte houdt, is de kogel volgens Jan Dijkgraaf door de kerk. Hij is de biograaf van Erica. “Zonder daarmee publicitair ‘goede sier’ te maken, hebben twee andere bedrijven, Nivea en Hello Fresh, de samenwerking met Maxime Meiland vorige week ook opgezegd. Bron: Erica”, schrijft hij in zijn Briefje van Jan.

Een gotspe, vindt Jan het. “Ik roep iedereen op om vandaag nog het duurste Emma-matras (de Hybrid Cyber) te bestellen en er (advies van jullie) minimaal zes weken op te slapen en het vervolgens binnen de ‘100 dagen proefslaapperiode’ gratis weer door jullie te laten ophalen, zodat ze hun volledige aankoopbedrag terugkrijgen.”

Ex van Erica juicht

Ondertussen is Sander van Betten, de ex-date van Erica, behoorlijk aan het juichen. Hij stelde vorige week dat de Meilandjes in huiselijke sfeer ‘nog veel erger‘ over moslims praten en kan momenteel zijn geluk niet op. “De soap gaat verder! Nivea en HelloFresh hebben de samenwerking met Meiland ook opgezegd. Goh gek hè. 😂”, zegt hij.

Sander riep HelloFresh van de week al op om de Meilandjes te gaan boycotten. Hij vindt het heerlijk dat de tv-familie nu van alle kanten gecanceld wordt. “Wraak maakt het leven mooi”, zegt hij. “Ik laat mij door niemand een trap nageven en beledigen. Niemand. Ik blijf hier nog jaren mee doorgaan.”

Ook weg bij SBS 6?

Nu dient zich de vraag aan of de Meilandjes wel bij SBS 6 mogen blijven. Angela de Jong denkt van wel. Zij zegt in haar column: “Zolang de familie Meiland de kurk blijft waar het wrak SBS op drijft, hoeven Martien en co zich geen zorgen te maken.”

Wel wijst Angela erop dat Linda de Mol ooit als eerste Zwarte Piet in de ban deed op televisie. “Maar gelukkig gaan in déze familie kijkcijfers en inkomsten boven principes, dat heeft de rel rond VI vorig jaar bewezen.”

PVV steunt Meilandjes

Fleur Agema van de PVV vindt het triest dat Maxime wordt afgerekend op uitspraken van haar moeder. “Cancel culture voor de dochter vanwege wat haar moeder heeft gezegd… Wat is dit toch een in en in ziek land geworden 😥”

Partijleider Geert Wilders: “Hou op met het sarren en boycotten van de Meilandjes. Alle bedrijven die de banden met hen verbreken omdat ze de waarheid spreken over de islam verdienen zelf een boycot! Erica Meiland is een dappere vrouw. Ze verdient steun van ons allemaal! 👍”

En presentator Dennis Schouten: “Ik heb niets met de Meilandjes, maar dit (Emma, red.) zijn een stel deugneuzen. Bah. Uitgesloten worden om de mening van je moeder.”

Twitter

De juichende ex van Erica wil de Meilandjes nog jaren gaan lastigvallen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat SBS 6 publiekelijk afstand moet nemen van de uitspraken van de Meilandjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen