Leontine Borsato wekt medelijden op bij Rob Goossens: ‘Zielig’

Leontine Borsato wekt medelijden op bij Rob Goossens nu ze zichzelf de schuld lijkt te geven van Marco’s buitenechtelijke hobby. “Ze trekt het heel erg naar zichzelf toe. Ik vind het zielig.”

Rob Goosens, Marco en Leontine Borsato © RTL

Heel even leek het erop dat Marco Borsato zijn liefdespartner Leontine voorgoed kwijt was door zich als een soort buitenechtelijk Duracell-konijn te gedragen, maar niet is minder waar. Inmiddels liggen Marco en zijn creditcard weer in bed bij Leontine en wordt er een soort frame opgeworpen dat zij óók een beetje schuldig was aan zijn vreemdgaan.

‘Marco móest wel!’

Het begon vorige week met moeder Mary Borsato (‘waar twee kijven, hebben twee schuld‘) en Marco’s bizarre interview op de Vlaamse televisie, en nu doet ook Leontine een duit in het zakje. Zij zegt in de LINDA: “Kijk: in een huwelijk ben je met z’n tweeën. Als iemand dan niet trouw is, wil dat niet zeggen dat diegene alleen maar slecht is. Het komt ook ergens door.”

Waarom moest Marco zo keihard vreemdgaan dan? “Ons gezin heeft de afgelopen twintig jaar zó veel meegemaakt, we hebben in een hogedrukpan geleefd met elkaar. Marco was er niet altijd voor mij en ik was er niet altijd voor hem. En toen koos hij een andere weg. Een verkeerde weg, dat vindt hij zelf ook, een beetje dom, maar we blijven allemaal mensen.”

Niet vernederd

Leontine wordt nu gezien als de vernederde en iets te vergevingsgezinde vrouw. Hoe ziet ze dat zelf? Ze is helemaal niet vernederd, zegt ze. Glimlachend: “Totaal niet. Omdat het niet alleen met mij te maken heeft. Als ik me beledigd zou voelen, dan neem ik het aan. Maar het was ook zíjn pijn, zíjn verdriet.”

Goh, dus eigenlijk is de schuinsmarcherende Marco hier het grote slachtoffer. Op de vraag: ‘Stel, Marco had zijn vreemdgaan opgebiecht voordat je aan zelfzorg Was gaan doen. Wat was er dan gebeurd?’, antwoordt Leontine: “Nou, dat ís een keer gebeurd. Maar daar was ik niet van in de war. (…) Hij wilde mij niet bewust pijn doen, hè?”

Raar interview

Volgens showbizzkenner Yvonne Coldeweijer lijdt Leontine overduidelijk aan het Stockholm-syndroom en daar lijkt tv-kenner Rob Goossens zich wel een beetje in te kunnen vinden. “Ik zal niet zeggen dat ik het het raarste interview van het jaar vond, maar van de maand zeker wel”, zegt hij in RTL Boulevard.

Het is gewoon sneu dat die vrouw zichzelf nu de schuld geeft, vindt Rob. “Ik had echt een beetje medelijden met Leontine, want haar man is degene die vreemd is gegaan en daar kan zij verder niets aan doen. Dat ze het toch op deze manier naar zich toetrekt; ik vind het zielig.”

Grote pr-stunt

Leontine’s eigenwaarde is uit balans, denkt Rob. “Zij is in therapie gegaan omdat ze zichzelf de schuld gaf van dingen, maar aan het eind van het interview lees ik dat ze zichzelf nog steeds van van alles en nog wat de schuld geeft. Wat er denk ik mis is gegaan, is dat die therapie niet de uitwerking heeft gehad die het had moeten hebben.”

Rob vindt het verdacht dat de naam van de interviewer niet bij Leontine’s interview staat. “Dan lees je die vragen en er zit eigenlijk niets kritisch tussen. (…) Het lijkt wel of dat interview een grote pr-stunt voor Marco is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen