Sandra Schuurhof ontploft tijdens tv-ruzie over Hugo de Jonge

Sandra Schuurhof is gisteren ontploft tijdens een tv-ruzie over de ijdele zorgminister Hugo de Jonge. Ze was het aan de desk van Shownieuws echt totáál niet eens met haar pro-Hugo-collega’s.

Bram Moszkowicz en Sandra Schuurhof © Shownieuws

Hugo de Jonge ligt onder vuur omdat hij zijn schoenen weer eens heeft opgepoetst voor een heuse glamourshoot. Hij staat, samen met collega Kajsa Ollongren, op de cover van het entertainmentblad LINDA. Totaal onkies terwijl we nog steeds in een enorme gezondheidscrisis zitten, vinden de meeste mensen. Het ging er gisteren ook over in Shownieuws.

Albert en Bram steunen Hugo

VVD-politicus Albert Verlinde springt in de showrubriek volop in de bres voor CDA-minister Hugo de Jonge. “Ik vind het een beetje teveel hoe er nu op die man gehamerd wordt.”

Daar is Bram Moszkowicz het mee eens. Hij kan zich goed identificeren met Hugo, omdat hij ook eens in een mediarel belandde na een glamoureuze fotoshoot voor LINDA. Sterker nog: het kostte zijn toenmalige vriendin Eva Jinek haar baan. “Ik vind het absurd eerlijk gezegd. Dan is Nederland op z’n kleinst, vind ik. Die man werkt bikkelhard.”

Sandra Schuurhof kritisch

Sandra Schuurhof is daarentegen erg kritisch. “Ik vind dat ze het niet hadden moeten doen, omdat het sentiment al het hele jaar niet positief is. Hij wist dat er een golf te wachten stond in het najaar. Daar hadden ze toch een beetje op moeten anticiperen. Om daar nou aan mee te doen om op zo’n cover te gaan staan: doe het niet. Het is toch ook een beetje ijdelheid.”

Bram boos: “Maar waarom?”

“Je kunt zo een publiek bereiken dat je anders niet bereikt, de LINDA-lezer”, aldus Evert Santegoeds, die er als Privé-baas belang bij heeft om de printmarkt schromelijk te overschatten.

‘Waarom niet, Sandra?’

Sandra: “Waarom zou je die niet bereiken? Die mensen kijken ook naar die persconferenties.”

Albert: “Ja, maar die krijgen niet de verhalen mee.” Evert: “Ja, niet het verhaal achter die man.”

De gevallen advocaat Bram, die denkt dat hij nog steeds in de positie verkeert om anderen tot de orde te roepen, daarop: “Sandra, ik wil graag inhoudelijk weten waarom je vindt dat dit niet kan.”

Sandra: “Ik zeg niet dat het niet kan, maar ik vind het niet handig om te doen, omdat je dit gewoon weet. De formatie schiet maar niet op en de mensen denken: hoe bestaat het, het heeft nog nooit zo lang geduurd!”

‘Verdorie!’

Shownieuws-ster Tooske Ragas: “Als Hugo de Jonge er niet op had gestaan, had niemand hem ook gemist.”

Bram boos: “Dit is echt onzin!”

Sandra woest: “Maar waarom moet je het wél doen? Je hebt andere dingen aan je hoofd. Ga verdorie eens een kabinet vormen!”

Albert: “Ja, maar hij zit helemaal niet in de formatieronde! Daar zitten andere mensen!”

Sandra: “Dat doet er niet toe. Het gaat allemaal om beeldvorming! (…) We zitten in de grootste crisis die Nederland ooit heeft meegemaakt.”

Albert boos: “Moet je dan niet meer communiceren met de kiezer? Dat is toch hier? (maakt van-lotje-getikt-gebaar, red.).”

Sandra: “Ik vind het gek communiceren. Ik vind het ijdeltuiterij, sorry.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen