Katja Schuurman waarschuwt pers na relatiebreuk: ‘Blijf WEG!’

Katja Schuurman waarschuwt de roddelmedia om haar met rust te laten nu ze gaat scheiden van haar man Freek van Noortwijk. “Geen fotografen bij school deze keer, alstjullieblieft…”, laat ze weten.

Katja Schuurman © William Rutten

Het is gisteren aan het eind van de dag ingeslagen als een bom bij de showmedia: Katja Schuurman en Freek van Noortwijk gaan uit elkaar. Hartstikke verdrietig natuurlijk, omdat er een dochtertje in het spel is. De twee zitten er helemaal doorheen en wensen met rust te worden gelaten door de media.

‘Laat ons met RUST!’

Katja moet er niet aan denken dat ze straks een paparazzo als Edwin Smulders aantreft op het schoolplein van haar dochter of dat Shownieuws ineens voor haar deur staat. “Ik vraag om de kinderen met rust te laten. Geen fotografen bij school deze keer, alstjullieblieft…”, schrijft ze op Instagram.

Ze heeft totaal geen behoefte aan een interview, benadrukt Katja. “Wat ik te zeggen heb, heb ik bij deze gedeeld. Ik geef geen interviews, quotes of wat dan ook. En als er bladen, showprogramma’s, fotografen zijn die graag mijn tranen willen vastleggen; laat het even weten via mijn management, dan stuur ik wel een selfie.”

Respect en afstand

Het is voor Katja echt belangrijk dat de showmedia haar respecteren. “Met andere woorden: we hopen op jullie respect en afstand, zodat we dit gezamenlijk tot iets minder pijnlijks en op termijn zelfs weer tot iets gelukkigs kunnen maken.”

Ze vindt het verschrikkelijk, vooral voor hun dochtertje. “Hoe hartverscheurend het op dit moment ook is, we weten zeker dat we haar, en onszelf, zo uiteindelijk gelukkiger maken.”

Boulevard reageert

RTL Boulevard wordt als showmedium direct aangesproken door Katja. Verslaggever Aran Bade begrijpt haar oproep. “Ik denk dat ze dat echt wil voorkomen. Het was in die tijd ook heel erg. Ze hebben heel erg achter Katja aan gezeten en daar heeft ze nu al een waarschuwing voor gegeven dat ze dat absoluut niet wil. Haar kinderen staan ook op nummer één.”

Aran had de breuk naar eigen zeggen niet zien aankomen. Hij denkt dat het met corona te maken heeft. “In interviews liet ze ook wel doorschemeren dat ze dat moeilijk vond. Freek was veel thuis, zij was veel thuis. Ze hielden volgens mij ook echt wel van een feestje. Het kan best zijn dat het daardoor wat anders is gekomen.”

Veel stress

Weekend-baas Bart Ettekoven deelt die mening, zegt hij in Shownieuws. “Freek heeft sinds de start van corona een enorm probleem gehad met zijn restaurants. Dat heeft onnoemelijk veel stress opgeleverd. Dat kan haast niet anders. Dat heeft hij ook meerdere keren uitgesproken.”

“Katja was op dat moment natuurlijk zwanger en kon haar medicijnen (voor psychische klachten, red.) niet slikken en heeft daardoor ook mood swings gehad. Dat was voor haar een enorme uitdaging. Ze zaten allebei het afgelopen jaar niet lekker in hun vel, dus dat zou een rol gespeeld kunnen hebben.”

Instagram

De verdrietige post van Katja:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat paparazzi als Edwin Smulders weg moeten blijven van het schoolplein van Katja's dochter?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen