Marieke Elsinga is helemaal klaar met Squid Game: ‘Moe van!

Marieke Elsinga begint inmiddels doodmoe te worden van de hype rondom de nieuwe Netflix-serie Squid Game. Ze is er nu echt wel een beetje klaar mee. “Ik ben er nu echt wel moe van.”

Marieke Elsinga © RTL

Squid Game is een dramaserie over een steenrijke Zuid-Koreaan die uit verveling een levensgrote spelarena bouwt, waarin kandidaten met diepe schulden dodelijke spelletjes met elkaar spelen. De jackpot is een verbijsterend hoog geldbedrag. De populariteit van de serie heeft Netflix miljoenen abonnees opgeleverd.

Squid Game-moe

Als dat laatste nieuwtje wordt opgelepeld in haar radioshow, reageert Marieke Elsinga enigszins geprikkeld. Ze is inmiddels echt wel klaar met Squid Game en de berichtgeving daarover. “Ik merk wel dat ik nu een beetje Squid Game-moe ben.”

We mogen er nu wel over ophouden, vindt Marieke. “Kijk, we hypen het natuurlijk enorm en ik ben het daardoor ook gaan kijken. Ik moet geloof ik nog een aflevering of drie, maar grlwlw (maakt braakgeluiden, red.)… We hebben het er nu elke dag over. Iedereen, hè, in het nieuws. Overal, niet alleen hier.”

Mattie kijkt niet

Haar collega Mattie Valk is sowieso geen fan van Squid Game. Hij heeft het een paar afleveringen volgehouden, maar had er toen geen zin meer in. Daarna liet hij zijn vriendin helemaal alleen verder kijken.

Mattie: “Ik ben na aflevering drie afgehaakt. Ik heb aan mijn lieve vriendin gevraagd wat uiteindelijk het slot is geweest en die heeft het mij ook verteld. Toen had ik een voldaan gevoel, maar ik hoef het niet te zien. Ik weet hoe het afloopt in tekst.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Squid Game laat zien hoe honderden onschuldige mensen worden vermoord. Op het randje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen