Eva Jinek steunt Humberto Tan: ‘Maar dit moet hij niet te vaak doen’

Eva Jinek vindt het goed dat haar collega Humberto Tan zich in zijn talkshow heeft uitgesproken tegen Thierry Baudet. Ze denkt wel dat de presentator dit niet te vaak moet gaan doen.

Eva Jinek en Humberto Tan © RTL

Humberto Tan heeft de tongen losgemaakt door afgelopen zondag in zijn talkshow een openingsmonoloog te houden, waarin hij zich fel uitsprak tegen de meest recente uitspraken van relpoliticus Thierry Baudet. Hij heeft veel applaus ontvangen, maar er zijn ook mensen die vinden dat hij als talkshowhost een neutralere houding aan moet nemen.

Zou Eva het ook doen?

Op de vraag of Humberto hiervoor is berispt, antwoordde Eva Jinek gisterenavond in haar talkshow: “Niet dat ik weet. Nee, helemaal niet volgens mij. Nee. Tenminste, wij vonden het allemaal… Die ruimte is er in dit progamma. Dit is niet iets wat je elke week doet of iedere dag, maar als het heel belangrijk is… Je zit hier ook als personality die ergens wat van mag vinden.”

Zou Eva het zelf doen? “Ehm. Ik zit hierover na te denken. Ik weet niet of ik precies dit zou doen, maar ik vind wel dat het kan bij zo’n programma. Ik vind dat het past. Er is nooit een zweem van quasi totale objectiviteit in dit programma. Dat is er niet. Maar als iemand mij rechtstreeks vraagt in het programma over wat ik bijvoorbeeld van vaccineren vindt, dan geef ik wel eerlijk antwoord.”

Niet elke week

Wel moet Humberto oppassen dat hij zich niet laat verleiden tot het continu maken van politieke statements, vindt Eva. “Humberto heeft het volgens veel mensen heel goed gedaan, maar dit kun je niet te vaak doen. Je kunt een statement maken dat je voelt, maar dit niet als een soort modus gebruiken.”

Angela de Jong vindt dat Humberto het goed heeft gedaan. “Het was oprecht. Ik sta een beetje in het midden van deze hele discussie. Baudet is volgens mij het prototype van een narcist die kickt op aandacht, dus wat moet je hem niet geven? Aandacht. Daar tref je hem het hardst mee, maar ja, soms is je emmer vol en dat zag je bij Humberto hier.”

Lees ook

Eva Jinek blikt nog één keer terug op verhitte Thierry Baudet-rel (23 september)

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Humberto Tan een uitnodiging moet sturen aan Thierry Baudet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen