Consumentenbond begint geen rechtszaak tegen Lieke van Lexmond

De Consumentenbond gaat geen rechtszaak beginnen tegen RTL 4-presentatrice Lieke van Lexmond, die edelstenen met een ‘helende werking’ verkoopt op haar zweverige webshop.

Lieke van Lexmond © De 5 Uur Show

Waar het precies mis is gegaan met Lieke van Lexmond is onduidelijk, maar de laatste jaren kraamt ze de gekst dingen uit. Ze past haar hele leven aan op of het volle maan is of niet. Helemaal koekoek, maar op haar webshop gaat ze toch wel een beetje ver. Daar verkoopt ze allemaal edelstenen die een helende werking zouden hebben.

Misleidend

Je kunt er moeilijk iets tegen beginnen, zegt woordvoerder Gerard Spierenburg van de Consumentenbond. “Als je zegt ‘deze edelsteen versterkt de werking van het hart’, dan zou je dat als misleidend kunnen bestempelen. Allen moet je daarvoor het tegendeel kunnen bewijzen”, zegt hij in de Story.

Deze claims zijn lastig te ontkrachten, zegt de meneer van de Consumentenbond. “Dat weten dit soort partijen goed. Ik zou vooral een beroep willen doen op het gezond verstand van mensen.”

Geen rechtszaak

Er komt in elk geval geen rechtszaak tegen Lieke. “Dit is een onderwerp waar wij ons niet mee bezighouden. Je gaat dit toch nooit winnen. Er zijn mensen die hier waarde aan hechten. Het is zinloos om dat sort discussies te voeren.”

“Mensen die erin geloven zullen niet aannemen dat de claims onzin zijn. En degenen die wél hun gezond verstand gebruiken, hebben mijn ontkrachting of die van iemand anders niet nodig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lieke van Lexmond beweert dat haar edelstenen een helende werking hebben. Is ze een charlatan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen