Eva Jinek baalt enorm van interview met Daniel Craig: ‘Heel pijnlijk’

Eva Jinek baalt enorm van het interview dat ze heeft gehouden met James Bond-acteur Daniel Craig. Ze vond de manier waarop hij reageerde op haar openingsvraag heel erg pijnlijk.

Jinek © RTL

De nieuwe James Bond-film No Time To Die moet men de komende weken massaal naar de bioscoop toe verleiden. De media staan uitgebreid stil bij de release van de kaskraker in spe en ook Eva Jinek besteedde er in haar uitzending van gisteren uitgebreid aandacht aan. Ze kon bovendien een interview met hoofdrolspeler Daniel Craig laten zien.

Eva uit haar dak

Eva heeft vlak voor het weekend een tien minuten durend interview met de steracteur opgenomen en daar liet ze gisteren een paar fragmenten uit zien. Heel trots was ze niet op het vraaggesprekje. “Ik wil even uitleggen hoe dat gaat. Je gaat eerst helemaal uit je dak als je Daniel Craig mag interviewen, want ik ben ook opgegroeid met Bond”, vertelt ze.

Ze merkte dat veel tv-collega’s jaloers waren dat zij hem mocht spreken. “Je mag dan inbellen voor een Zoom-gesprek en dan sta je in de wacht met ongeveer 680 andere omroepen of journalisten die hem gaan interviewen. Ik zat hier drie kwartier te wachten en je wordt dan begeleid door een vrouw uit Londen. Zij zegt dan wanneer je aan de beurt bent.”

Zeer gespannen

RTL 4-ster Eva was ‘helemaal gespannen’. “Ik heb geprobeerd om originele vragen te stellen, want je weet dat die mensen al 780 uur daar zitten en elke tien minuten een nieuwe journalist krijgen met waardeloze vragen. Eindelijk was ik dan aan de beurt en ik dacht: hoe kan ik ze een beetje aan het lachen maken aan het begin?”

Ze mikte op een luchtige opening. “Dus ik zei: ‘Weet je, 18 maanden wachten tot hij eindelijk uitkomt… Ik denk dan als vrouw dat het zoiets moet zijn als het bevallen van een kind.’ Maar zij vonden opeens dat het shot verkeerd was, dus het viel helemaal dood. Daniel Craig zei: ‘Ik wil mezelf niet zien als ze praat!’”

Twee minuten

Het interview ging daardoor heel stroef van start, legt Eva uit. “Toen gingen er al twee minuten van mijn tijd af en ik had maar tien minuten. Toen dacht ik: moet ik die grap nou nóg een keer maken? En toen dacht ik: het zijn acteurs, dus ik zal hem nog een keer maken.”

Vervolgens gaf Daniel een bloedserieus antwoord. “Hij zei alleen maar: ‘Een film en een baby zijn twee heel verschillende dingen.’ Daarna moest ik nog monter verder…”

Fragment

Het James Bond-interview heeft Eva in elk geval wel een geestige Lucky TV opgeleverd:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Eva Jinek zich überhaupt lenen voor dit soort inhoudsloze pr-praatjes van wereldsterren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen