Idols-legende Jerney Kaagman op de foto: ‘Lastig om te zien’

Jerney Kaagman, beroemd als het stoïcijnse jurylid uit de vroegere RTL 4-hit Idols, duikt na jaren weer eens op. Ze is vanmiddag op de foto gegaan met Jim Bakkum en Jamai Loman, is te zien op Instagram.

Jim Bakkum, Jerney Kaagman en Jamai Loman © Instagram

De talentenjacht Idols was dé monsterhit die ervoor zorgde dat Henny Huisman en zijn Soundmixshow van de buis verdwenen. Het programma was in ons land de voorloper van X Factor en later The Voice of Holland. Er keken miljoenen mensen naar de tv-show, waar Jerney Kaagman maar liefs vier seizoenen aan verbonden was.

Jim, Jerney en Jamai

Jerney werd vaak bespot om haar houterige motoriek en stoïcijnse expressie, maar in 2012 gaf ze aan waardoor dat komt: ze lijdt aan de ziekte van Parkinson. Inmiddels is Jerney 73 jaar en zijn de klachten alleen maar verergerd. Ze is nog wel dermate goed dat ze vanmiddag de runner-up en winnaar van de eerste Idols kon ontvangen: Jim en Jamai.

Het was een bijzonder bezoek, vertelt Jim op Instagram. “Een hele bijzondere samenkomst vandaag. We bezochten Jerney Kaagman. We hadden haar jaren niet gezien, maar door het Parkinson-lied dat deze week is uitgebracht, werd ik benaderd door de verpleegster-aan-huis van Jerney. En zo zit ik, samen met Jamai, een aantal dagen later bij haar aan tafel.”

Diepe sporen

Jim heeft erg genoten van de ontmoeting. “Ik was altijd gek op Jerney. Gekke, droge, lieve Jerney. Ik werd altijd boos als mensen haar belachelijk maakten om haar doen en laten. Er is zoveel over haar gezegd toen. Maar wat niemand wist was dat ze destijds al leed aan een beginnend stadium van Parkinson.”

Hij vervolgt: “Wat was het ongelofelijk speciaal om haar weer te zien. Natuurlijk was het lastig om te zien wat voor diepe sporen die ziekte achterlaat, maar bovenal geweldig om samen met Jamai de vrouw te bezoeken met wie we op 15 en 16-jarige leeftijd mede begonnen zijn. We ❤️ Jerney.”

Instagram

De bewuste foto’s op Instagram:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vond u het leukste jurylid uit de allereerste Idols?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen