Kritiek op graaiende Rachel Hazes: ‘Stort het naar een goed doel!’

Rachel Hazes blijft kritiek krijgen op haar lucratieve deal met de Lidl. De supermarkt verkoopt nu allerlei André Hazes-spulletjes – van sokken tot koeltasjes – en de opbrengst gaat naar… Rachel.

Rachel Hazes © SBS 6

Het is al jaren hét verdienmodel van Rachel Hazes: haar overleden echtgenoot André Hazes, van wie ze vlak voor zijn overlijden nog wilde scheiden. Een paar weken geleden mocht ze in RTL Boulevard én Shownieuws de nieuwe Hazes-troepjes uitstallen die momenteel in de schappen liggen bij de Lidl.

Graaiende Rachel

Onsmakelijk, vindt Privé-sterjournalist Jan Uriot het. Hij denkt dat de mensen zich eraan ergeren dat ze zo enorm aan het graaien is over de rug van André. “Ik vind dat de plank een beetje mis wordt geslagen”, vertelt hij in zijn programma Wat Vindt Jan.

Rachel moet eens stoppen met graaien, vindt Jan. “Het heeft niet de sympathie van het volk en dat had je wel kunnen krijgen als Rachel of de supermarkt zelf had gezegd: ‘De opbrengst gaan we storten naar de Voedselbank.’ En waarom nou? Omdat André Hazes – dat weten we door die musicals en films – uit een armoedig gezin uit De Pijp komt.”

Floplijn

De zwart-witte Hazes-spulletjes zijn sinds woensdag te koop bij de Lidl, omdat André op die dag zeventig jaar zou zijn geworden. “Dan denk je: wie jarig is trakteert en al het geld dat hiermee verdiend wordt, schenken we aan de Voedselbank. Dan heb je een mooi symbool achtergelaten.”

Jan denkt dat de Lidl-lijn sowieso een flop is. “Ik vraag me dan af: was de Lidl gisteren open op de verjaardag of was ‘ie dicht? Want ik heb niemand met die dingen zien lopen eigenlijk.”

Hij denkt dat Rachel ook weer wil gaan graaien als André 80 zou zijn geworden. “Krijgen we dan rollators in het zwart-wit?”

Wilfred kritisch

Veronica-ster Wilfred Genee heeft ook kritiek op de Lidl-troepjes. “Het slaat toch nergens op die André Hazes-reclame?”, zegt hij. “Dat kan toch niet? Met Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjé. Waar gaat dit over? Het is toch gek om daar een hele lijn van uit te brengen?”

Sidekick Niels van Baarlen: “Ik snap wel dat er een beetje merchandise is rondom die concerten in de Ziggo Dome, maar het wordt nu wel echt…”

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen: “Je hebt ook wel echt de hele tijd het idee dat die Rachel Hazes er zo vreselijk achter zit.”

Eurotekens

Wilfred cynisch: “Zou die er wat aan verdienen denk je?”

Zijn collega’s zien de eurotekens al in Rachels ogen en riepen in koor: “Jaaaaaa!”

Sidekick Bas Nijhuis cynisch: “Dat zal toch niet! Daar geloof ik niks van!”

Florentien: “In elk geval staat ze weer in de belangstelling.”

Ook zij vindt de Hazes-spulletjes ordinair. “Het is wel heel goedkoop ook. Dat kan bijna niets zijn dan.”

Wilfred: “Dan past het er wel weer goed bij (Lidl, red.).”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen